«Svensk» fiasko i NHL

Foto: Marcio Jose Sanchez (AP)

Fjorårets Stanley Cup-finalister utslått.

09.05.10 09:50

Detroit Red Wings vant Stanley Cup i 2008, og var bare én kamp unna å gjenta bedriften i 2009 - da de ledet 3-2 i kamper over Pittsburgh Penguins i finalen. Men den gangen raknet det for Red Wings, og Pittsburgh vant best-av-sju-finalen med 4-3 sammenlagt.

Det er noe Nettavisen-journalist Roy Kvatningen ikke glemmer med det første: Dette er en ekte idrettshelt!

I år blir det imidlertid ikke noen finaleskuffelse for Red Wings, som har hele ni svensker med i troppen - deriblant Henrik Zetterberg som visekaptein.

Laget tapte nemlig 2-1 for San Jose Sharks natt til søndag norsk tid, og røk dermed ut av semifinalen i Western Conference med 4-1 i kamper.

- Gjorde ikke jobben
Avgjørelsen kom syv minutter ut i den siste perioden, da Patrick Marleau satte inn 2-1 for «haiene» fra California. Red Wings jaget utligningsmålet resten av perioden, og var til tider svært nær ved å lykkes, men San Jose Sharks var både heldige og dyktige - og kunne til slutt juble over avansementet til finalen i den vestlige ligaen.

- Det er ikke så mye å snakke om. De var først til fire seiere, og de vant fortjent, sier Henrik Zetterberg til tv-kanalen Versus etter kampen, ifølge Aftonbladet.

- Vi kan snakke om at vi var nære i hver eneste kamp, men det spiller ingen rolle. De gjorde jobben sin, det gjorde ikke vi, fortsetter den svenske 29-åringen.

Red Wings satser ikke på Tollefsen: Ble sendt til farmerlaget

Kan delta i VM
Red Wings scoret faktisk flere mål enn Sharks i semifinalekampene totalt, men det hjelper lite når sistnevnte vant 4-1 i kamper. De tre første endte med 4-3-seier i kaliforniernes favør, før Red Wings slo tilbake med hele 7-1 i den fjerde kampen på torsdag.

Lørdag kveld (amerikansk tid) fant laget altså tilbake til gamle synder, og er ute av årets Stanley Cup.

Dermed gjenstår det bare å se om Zetterberg eller noen av de andre svenskene på laget drar tilbake til Europa for å spille for Sverige i ishockey-VM i Tyskland.

Selv uten NHL-stjernene er Sverige store favoritter når laget møter Norge i den innledende kampen i gruppespillet klokken 20.15 søndag kveld.

Penguins mot finale
Hva fjorårets Stanley Cup-mestere angår, tok Pittsburgh Penguins et nytt steg mot finalen i Eastern Conference lørdag kveld.

På Mellon Arena vant laget 2-1 over Montreal i den femte semifinalematchen, og gikk med det opp til 3-2-ledelse i kamper.

Penguins' Sidney Crosby hadde gått fem kamper uten å score mål for sitt lag før lørdagens kamp, og heller ikke i 2-1-seieren var helten fra OL-finalen i Vancouver i februar sist på pucken ved noen av scoringene.

Det påvirker ikke den 22 år gamle stjernen, som er fornøyd med sitt lags innsats.

- Vi gikk ut hardt, akkurat som vi hadde planlagt. Vi ville være sikre på å komme i førersetet med en gang, og det ga uttelling, sier Crosby.

- Det vil være fokuset vårt i neste kamp også.

Søndag kan Vancouver Canucks sikre seg seieren over Chicago Blackhawks i deres femte semifinalekamp i Western Conference, ettersom førstnevnte har en 3-1-ledelse i kamper.

Også Boston Bruins leder 3-1 i kamper og kan sikre finaleplass i Eastern Conference, når laget tar imot Philadelphia Flyers til det femte oppgjøret av best-av-sju-serien på mandag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.