Gå til sidens hovedinnhold

Svensk frykt for Vålerenga i KHL

- Skal ikke nekte for at vi har vært i Russland mange ganger, sier klubbdirektøren.

Det har siden før jul vært kjent at Vålerenga har hatt samtaler med Kontinental Hockey League (KHL) om å bli inkludert i den russiskbaserte proffligaen fra neste sesong.

Finske Jokerit er allerede innlemmet i det som regnes som verdens nest sterkeste ishockeyliga, men KHL har ikke lagt skjul på at de også ønsker seg et norsk lag inn.

KHL skal ønske seg totalt fire nye lag fra neste sesong.

Ifølge Aftonbladet er det nå bare detaljer som gjenstår før osloklubben blir presentert som nyeste tilvekst.

- Hvis vi får et skriftlig tilbud, så skal vi vurdere det veldig sterkt, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til avisen, og fortsetter:

- Vi har ikke fått noe skriftlig tilbud. Men jeg skal ikke nekte for at vi har vært i Russland mange ganger og har hatt møter, og at de har vært hos oss. Vi har sondert terrenget veldig mye. Men før vi vet alle detaljer kan vi ikke si hva det blir til.

Helt nytt mannskap
Dagens Vålerenga-lag vil uansett ikke tas ut av Getligaen. Dersom klubben ender opp med å stille lag i KHL, er planen derimot å hente nærmest et helt nytt lag, hovedsakelig bestående av norske profiler i utenlandske klubber.

Dette vil spesielt gå ut over den svenske ligaen, SHL, skriver Aftonbladet. Landslagets- og Frölundas Mathis Olimb bygger opp under denne antakelsen.

- Det hadde vært en drøm å få spille i hjembyen i en så bra liga. Vålerenga er en klubb jeg har tilknytning til og det hadde vært gøy å komme tilbake, og dessuten få spille i KHL. For norsk hockey ville dette vært en veldig bra sak. Men jeg tror ikke helt på det før det virkelig skjer, uttaler oslogutten Olimb.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Frölunda-løperen føler seg overbevist om at et KHL-lag i Norge vil virke lokkende på alle norske spillere i utenlandske klubber.

Mathis Olimb har en KHL-klausul i kontrakten sin, som gjør at han kan forlate Göteborg og Frölunda etter sesongen, til tross for at han har ett år igjen av avtalen.

Attraktivt for svensker
Foruten å lokke utenlandsproffer hjem, vil en norsk KHL-klubb trolig også lokke flere svenske stjerner ut av hjemlandet.

I tillegg til å ha et noe høyere sportslig nivå, er lønnsnivået i KHL også betydelig høyere enn i Sverige.

Samtidig er Oslo langt nærmere hjemlandet enn de fleste andre byer som har lag i KHL.

Kommentarer til denne saken