Gå til sidens hovedinnhold

Svensk hockeyskandale

Fra hockeyfest til krigslignende tilstander i svensk ishockeys storstue.

Det begynte allerede utenfor Globen før kampen da Djurgården- og AIK-suporterne barket sammen. 11.461 tilskuere hadde tatt turen for å overvære en av de virkelig store klassikerne i svensk ishockey, men langt fra alle var like opptatt av det som skulle skje, eller skjedde, på banen.

Mange var langt mer av det som skjedde på tribunen.

Møtte fansen med batonger
Etter at politiet hadde dannet en jernring rundt hovedinngangen, og måttet bruke batonger for å få inn folk på kampen, kom kampen mellom de to Stockholm-lagene i gang fem minutter forsinket. Det skulle ikke bli den eneste forsinkelsen.

Djurgården tok tidlig ledelsen, og det gikk ikke lang tid før AIK-supporterne begynte å slåss – med hverandre og sine egne ordensvakter. Spillet fortsatte etter en liten pause, men tumultene på tribunen stoppet ikke.

Da AIK utlignet til 1-1 midtveis i den andre perioden, sendte AIK-supporterne opp fyrverkeri, og kampen måtte på nytt stoppes. Det begynte å bli ampert blant Djurgårdens supportere, som gestikulerte og tok seg fram mot AIK-fansen. Barnefamilier måtte rømme fra arenaen, mens kampen startet på nytt like etterpå.

Røykbombe
Nytt smell - Jimmie Ölvestad gir Djurgården 2-1, det sendes opp en røykbombe fra Djurgården-supporterne, som begynner å slåss med hverandre. Kampen avbrytes på nytt, og spillere fra hvert av lagene oppfordrer fansen til å ta det med ro.

Etter nesten en halvtimes pause gjenopptas spillet på nytt. Nye slåsskamper ved siden av AIKs innbytterbenk. Djurgården vinner 3-1, men det er ikek det som får oppmerksomheten i dagens svenske avsier:

14 arrestasjoner
Politiet rapporterte i natt at de hadde arrester 14 personer, dels for mishandling, bruk av narkotika, vold mot tjenestemenn og voldelig oppførsel, og utenfor Globen var folk skremt etter kampen.

- Aldri mer et derby når det finnes sånne griser blant fansen som bare vil ødelegge. Jeg tar aldri mer med min sønn på et derby. Det er ikke verdt det, sier en opprørt pappa til Aftonbladet.

- Det er litt skummelt når man sitter på siden her. Man vet at mammaen sin sitter der oppe og at det løper folk rundt og kaster pinner på politiet, og det kastes bomber og ting. Nei, dette er ikke moro, sier AIKs keeper Björn Bjurling til Aftonbladet.

Flere andre spillere sa også etter kampen at de var redd for sine egne familiemedlemmers tilstand etter skandalekampen. Selv havnet også enkelte i tumulter med supportere.

- Jeg reagerte på en spyttklyse jeg fikk på meg, sier Djurgårdens Daniel Widing.

Her ser du video av hendelsen i Globen:

HTML EMBED

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken