RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk ja til nordisk liga

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Svenske toppklubber sa tirsdag ja til å starte opp en nordisk liga i vinterhalvåret. Men fortsatt gjenstår det mye arbeid før "Royal League" kan bli en realitet.

- Alle er enige om at dette er en god idé, sier Tommy Theorin, generalsekretær i svensk elitefotball (SEF), ifølge NTB etter et møte med de allsvenske klubbene tirsdag.

Nytt møte 1. desember
Det var ingen av klubbene som hadde noen innvendinger om at SEF skal fortsette arbeidet sitt, og om en måned skal konseptet være klart. 1. desember skal representanter fra de tre landene møtes.

- Det er meningen at vi skal kunne bestemme oss for en plan under det møtet. Det for å kunne kjøre i gang serien i løpet av høsten 2004, sier Theorin.

Den største utfordringen er om klubbene klarer å bli enige om hvordan ligaen skal spilles i praksis. I Norge ønsker for eksempel Rosenborg først og fremst å møte svenske eller danske lag, ikke norske.

Ikke optimalt for norske lag
- I Norge har vi hatt samtaler med de klubbene som per i dag er de fire første. Den modellen som foreligger i dag, er basert på mange nasjonale kamper. Det er ikke optimalt for norske lag, forteller Olav Boksasp i Norsk Toppfotball til TV 2 Nettavisen.

- Men at svenskene sa ja i dag, er med på å forsterke det inntrykket vi har hatt så langt. Og det er ingen som sier at den modellen vi har i dag, blir den endelige, understreker Boksasp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere