Gå til sidens hovedinnhold

Svensk kommentator: - Norge burde søkt om å la Johaug gå alle etappene

De norske stafettjentene er i angrepsposisjon før torsdagens stafett i Oberstdorf.

OBERSTDORF (Nettavisen): De svenske langrennsjentene er favoritter til å ta gullet på torsdagens VM-stafett i Oberstdorf.

Norge er den eneste klare utfordreren på startstreken, men svenske Expressens kommentator Tomas Pettersson levner Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Fossesholm små sjanser.

- La meg si det slik: Jeg er glad jeg ikke er norsk, for da ville jeg vært veldig urolig nå, skriver Pettersson i en kommentar foran stafetten.

Les også: VM-profil: - Hadde vi gjort som i Norge, hadde vi blitt buret inne

- Burde søkt om å la Johaug gå alle

Bakgrunnen er at de svenske langrennsjentene så langt i mesterskapet har levert langt bedre som lag enn de norske. På tirsdagens 10-kilometer plasserte tre svenske jenter seg mellom gullvinner Therese Johaug og neste norske kvinne på resultatlisten.

Les også: Klar tale fra Norge-trener om svenskens valg: - Hadde ikke tolerert det

Pettersson peker på usikkerheten rundt hvem som skulle gå Norges fjerde etappe som et problem.

- Hadde jeg vært den norske dametreneren Ole Morten Iversen ville jeg søkt dispensasjon om å la Therese Johaug gå alle fire etappene. Det hadde i alle fall økt Norges sjanser til å utfordre Sverige om gullmedaljen, skriver Pettersson.

Fossesholm: - Sverige er soleklare favoritter

I forkant av mesterskapet trodde mange at Heidi Weng skulle gå den fjerde etappen, slik hun gjorde i verdenscupen i Lahti. I stedet valgte Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad å sette VM-debutant Helene Marie Fossesholm på ankeretappen.

- Vi bestemte oss først på morgenen i dag. Vi diskuterte dette i går, sov på det og bestemte oss i dag tidlig. Helene er ei tøff jente, med en del kvaliteter som egner seg veldig godt på en sisteetappe. Det er bakgrunnen for det, sa Vigen Hattestad til Nettavisen etter onsdagens uttak.

Les også: Reiser hjem etter VM-nedtur

Fossesholm, som skal gå sisteetappen mot Frida Karlsson, sier hun er avslappet med tanke på oppgaven.

- Jeg kommer inn med senkede skuldre. Jeg har blitt fortalt at jeg skal bare gjøre mitt beste. Vi vet at Sverige er soleklare favoritter. Jeg skal bare gå så fort jeg kan. Jeg føler at presset ikke ligger på oss, sier Fossesholm.

Sverige har tatt ut følgende lag: Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Karlsson.

Torsdagens stafett for kvinner starter klokken 13:15.