Svensk krise før VM

Foto: Jussi Nukari (SCANPIX)

To av Sveriges gullhåp kan gå glipp av friidretts-VM.

Sveriges landslagstrener avskriver et av Sveriges potensielle gullhåp, Susanna Kallur, til sommerens VM i Berlin.

Det blågule medaljehåpet på korthekken har fått ødelagt hele oppkjøringen til årets sesong på grunn av et tretthetsbrudd i skinnebenet. Nå skal det godt gjøres om 28-åringen rekker sesongens store høydepunkt – VM i Berlin i august.

Kallur fikk i vinter operert inn en metallplate i håp om at den skulle bidra til å lege skaden raskt. Da var det fortsatt håp om at skaden kunne være leget – og toppformen på plass – til mesterskapet i Tyskland.

Først for to uker siden ble metallplaten operert ut, og fortsatt kan ikke medaljehåpet trene for fullt.

Ingen optimist
Landslagstrener Stefan Olsson innrømmer at det ser stygt ut. På spørsmål om han tror korthekkstjernen rekker VM, svarer han følgende til Expressen:

- Nei. Eller jeg verken tror eller ikke tror. Jeg har gitt henne beskjed om ikke å stresse mot VM, men i stedet sørge for at hun blir frisk aller først.

Trøsten for den skadde friidrettsstjernen er at hun har selskap under hele opptreningsprosessen. Tvillingsøster Jenny har nemlig pådratt seg nøyaktig samme skade – og har parallelt vært gjennom den samme behandlingen som Susanna.

Nå skal de to så smått ha startet med enkelte stigningsløp, men det går enda lang tid før de kan snøre på seg piggskoene. Med VM to måneder unna, spøker det for deltakelse der.

Klüft tilbake
Skadd har også et av de øvrige svenske medaljehåpene vært. Carolina Klüft pådro seg i fjor høst en tretthetsskade i skinnebeinet som minnet mye om den Kallur-søstrene sliter med. Lengdehopperens problemer viste seg imidlertid å være av betydelig mindre omfang.

Klüft er nå skadefri og i gang med sesongen, men har langt igjen til toppformen. Den svenske landslagsledelsen har mye å tenke på de nærmeste ukene.

- Det har tatt lengre tid enn vi trodde å lege sårene fra i fjor, innrømmer landslagstrener Olsson.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.