RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk lag legges ned

Foto: Trond Reidar Teigen (procycling.no)
Vant etappe i Glava Tour – legger ned etter sesongen.

Mens Norge huser syv kontinentallag på sykkel denne sesongen er det registrert hele åtte lag på kontinentalnivå i Danmark.

procycling.no har tidligere meldt om at ikke alle de norske lagene går like bra. OneCo-Mesterhus Cycling Team er et av de syv lagene på kontinentalnivå i Norge, men har ikke hatt et fantastisk debutår.

LES OGSÅ:- Norges største sykkelflopp gjennom tidene

Det er altså registrert femten lag på kontinentalnivå i Norge og Danmark. I Sverige er det ett kontinentallag, men etter sesongen forsvinner det.

Team CykelCity.se melder på sine hjemmesider at laget er historie etter 2012-sesongen.

Sykkelsportens tredjedivisjon
Kontinentallagene er på nivået under profesjonelt kontinentalnivå og WorldTour.

De skandinaviske lagene Team CykelCity.se (Sverige), Joker Merida (Norge) og Christina Watches-Onfone (Danmark) er altså et nivå under lag som franske Europcar eller nederlandske Argos-Shimano, som begge syklet Tour de France.

Mange lag utvikler seg fra kontinentalnivå til verdenstoppen. Det baskiske Euskaltel-laget ble etablert på kontinentalnivå, men har utviklet seg til et av verdens aller beste lag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slo Petacchi og Boasson Hagen
- Etter åtte år og 250 seire i Sverige og internasjonalt takker Sveriges eneste profesjonelle sykkellag for seg, skriver lagets sjef Johan Ottosson på lagets hjemmesider.

Team CykelCity.se har en tropp på tretten ryttere denne sesongen, hvorav elleve er svenske og to amerikanere.

Laget har vunnet tre UCI-ritt denne sesongen, blant annet en etappe i Glava Tour of Norway. Jonas Ahlstrand slo Alessandro Petacchi og Edvald Boasson Hagen i spurten på den første etappen til Tønsberg.

Ahlstrand skal sykle for Argos-Shimano denne høsten som en såkalt stagiaire. Den svenske unggutten får dermed prøve seg blant de beste utøverne i sykkelsporten.

Tobias Ludvigsson fikk den samme sjansen forrige sesong og har kjørt for Argos-Shimano inneværende sesong. 21-åringen har konkurrert sammen med stjerner som Marcel Kittel.

Bedre enn samtlige norske lag
Det svenske laget er nummer 40 på den forrige UCI-rangeringen for Europa og dermed det tredje beste av alle lag fra Skandinavia. Bare danske Glud & Marstrand-LRØ (28 på UCI-rankingen) og Christina Watches (31) er bedre.

Team CykelCity.se er bedre enn alle de syv norske kontinentallagene ifølge det internasjonale sykkelforbundet.

Joker Merida er det beste norske laget på rangeringen med sin 70. plass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

CykelCity.se har bygget stein på stein over flere år og endte fjorårssesongen som fjerde best av de skandinaviske kontinentallagene, bare slått av Christina Watches-Onfone, Glud & Marstrand-LRØ og Joker Merida.

- At dette skulle utvikles til et profflag kunne vi ikke drømt om da vi startet, men det viser seg at om man er tilstrekkelig dedikert, villig til å jobbe hardt og har litt flaks er alt mulig å gjennomføre, skriver lagledelsen på lagets hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere