*Nettavisen* Sport.

Svensk langrennsprofil snakker ut om kneskaden: – Jeg brøt sammen

Sweden's Ebba Andersson competes to place second in the women's FIS World Cup 10 km Interval start free style event in Falun on March 17, 2019. / Sweden OUT

SKADET: Ebba Andersson er skadet og kan ikke konkurrere med det første. Foto: Ulf Palm (AFP)

Den svenske langrennsprofilen Ebba Andersson blir ikke å se i skisporet før i 2020. Nå snakker hun ut om kneskaden som holder henne ute i over en måned til.

04.12.19 09:45

I et intervju med den svenske avisen Allehanda åpner 22-åringen opp om kneskaden som hindrer henne å delta i alle renn i minst en måned til.

– Magefølelsen med en gang var ikke veldig bra. Jeg tenkte på de verst tenkelige scenarioene. Så fikk jeg beskjed om hva skaden innebar, og da fikk jeg en mental smell. Jeg brøt sammen, før jeg tenkte at jeg skulle gjøre det beste ut av det, sier skistjernen til avisen.

Nå er hun i full gang med opptrening. Kneskaden oppsto på en løpetur tidlig i november.

– Det går bra akkurat nå. Det er tøft å trene seg opp igjen, og det kan gå både opp og ned. Mye avhenger av hvordan kneet reagerer. Jeg prøver bare å gjøre det beste ut av situasjonen og jobber hardt for at kneet skal bli så bra som mulig.

Hun er selv usikker på når hun blir å se i verdenscupsirkuset igjen, men satser på en gang tidlig i 2020.

– Jeg kommer til å konkurrere når kneet er klart. Når det er, gjenstår å se.

Andersson fikk sitt store gjennombrudd i 2018/19-sesongen. 1997-modellen har ett VM-gull og et OL-sølv, samt et VM-sølv. 22-åringen har tatt alle medaljene i lagkonkurranser.

Andersson ble nummer sju i verdenscupen totalt sist sesong. Hun tok ni individuelle pallplasser i verdenscupen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag