Gå til sidens hovedinnhold

Svensk legende gjør comeback

Peter Forsberg skal spille i NHL igjen.

Det er Denver Post som søndag kveld melder at en av tidenes beste svenske ishockeyspillere, Peter Forsberg, har bestemt seg for å gjøre comeback.

Forsberg har trent med Colorado Avalanche den siste tiden, for å teste om foten tåler påkjenningen og om kroppen takler tempoet. Responsen har åpenbart vært positiv.

- Jeg vet ikke hvor bra jeg kommer til å være. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå. Det vil jeg si med én gang. men jeg har lyst til å spille. Jeg har følt meg ganske bra og vil se om jeg er god nok, sier Forsberg.

Svensken har undertegnet en kontrakt som gjelder ut sesongen. Kontrakten er verdt én million dollar over en hel sesong, men ettersom Forsberg kommer inn når om lag to tredjedeler av grunnserien er spilt, vil han få om lag én tredjedel av denne millionen i lønn.

Han får altså ikke én million dollar, slik enkelte andre aviser i Skandinavia har meldt.

37-åringen har slitt voldsomt med en skade i foten de siste årene, og spilte sin foreløpig siste kamp i NHL tilbake i 2008. Den våren gjorde han ett mål og tretten assists på ni grunnseriekamper for Colorado Avalanche, samt ett mål og fire assists på sju kamper i sluttspillet.

Siden har han innimellom spilt en del kamper for Modo i den svenske eliteserien, men det har han ikke gjort denne sesongen.

Han kommer angivelig ikke til å spille Avalanches neste kamp, men debuterer muligens mot Minnesota Wild natt til torsdag.

Kommentarer til denne saken