RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk lekestue i Drammen

(Hesteguiden.com)
Svenske City of Peace var rågod på Bjerke sist og vi tror på ny seier i Drammen søndag. Sjekk våre V5-tips.

Drammen travbane inviterer til dobbel V5 denne søndagen, og det er åtte flotte spilleløp som står på programmet. Bankeralternativene er få og vi blir ikke overrasket om det blir fine penger i begge V5-spillene.

Lørdag ble det fullklaff i V75-spillet for Sportspill-redaksjonen på systemet som betalte tilbake ca 17 000 kroner og torsdag ble det som kjent fullklaff i V5-A-spillet på Bergen travpark og drøye 21 000 kroner tilbake for fem rette.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Drammen

Vår banker starter i V5-5A/V5-2B og blir følgelig vår banker i begge V5-spillene. 2 City Of Peace kom ut i et lunsjløp på Bjerke som et litt ubeskrevet blad for drøye fjorten dager siden. Han møtte bra hester den treårige svenske vallaken, men overbeviste stort og til tross for et tungt løp, banket han lett en så god hest som First And Only (som satt i tet). Det var en femstjerners prestasjon og City Of Peace møter flere av de samme hestene denne søndagen fra et glimrende andrespor bak bilen. Korean-sønnen har startet sju ganger seks ganger i 2011, med to seire og to andreplasser som best. Den andre seieren kom i debutløpet på Färjestad 11. august.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Drammen

Daniel Schutzer både eier og trener hesten og har kjørt hesten i fem av løpene. Fra andrespor bak bilen kan ikke den godeste Daniel gjøre så mye feil, og vi tror på topp vinnersjanse for den løfterike treåringen og bankerspiller i både V5A og V5B. Han møter et par bra konkurrenter, men de var altså sjanseløse mot ham sist.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 1-5 C: 7-6-3-2

V5-1A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Den rutinerte travtreneren Gunnar Gjerstad er ikke redd for å la ungdommene få prøve seg bak hans stallhester. Fredag tok fireårshoppa Elding Tora sin andre strake sammen med Oda Mykkeltvedt, og her sender han ut 5 Høiby Gullet som gjorde et flott løp til andre i sin siste start på Momarken sammen med Veronika Bugge. Måtte se seg knepent slått av gode Spikspretten ved den anledningen, men gjorde et flott inntrykk. Det var i sitt livs andre start, debuten ble avlagt på Biri der hesten tok en enkel og overlegen seier fra dødens. Fra et flott femtespor her (kun fem hester fra strek) er det slett ikke utenkelig at Høiby Gullet leder hver meter. Klar favoritt.

Skulle 13 Bovis Rambo holde seg på beina igjen, kan han bli lei å stå imot. Bovis Rambo har vist voldsom fart, men galoppert mye i innledningen av karrieren. Sist på Sørlandet travet endelig hesten feilfritt og da ble det helenkel seier og nesten åtte ganger pengene i vinnerspillet for de som var våken. Bakspor på tillegg i Drammen er tøffe betingelser, men Bovis Rambo er bra. Det er også 6 Turbin de dagene han vil. Går litt i rykk og napp, men fartsressursene er fine. Treårige 12 Mjølner Komet er en lovende type. Har et spennende spor fra tillegg (springspor) og treffer Jan Roar Mjølnerød i volta, kan det bli en flott posisjon direkte. Mjølner Komet er en seierskandidat. 3 Odals Frøy er ingen stjerne, men god kusk og fint startspor gjør henne aktuell. 8 Flåli Knekten viser fart og sist viste han også noe bedre vilje. Ikke utenkelig at Flåli Knekten er tidlig fremme hos strekhestene her og da kan han bli farlig.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 13-6-12 C: 3-8-2-9-10-7-11 D: 4-1-14

Annonse: Øivind Grøstad har et kanondrag i V5-1A som ikke finnes på kupongforslagene til fagbladene

V5-2A - Varmblodshester 2100 meter autostart
Svært uoversiktlig løp dette, og stort sett kjemisk fritt for kommende stjerner. 3 Princess Salt er flyttet fra Trond Anderssens stall til Per Oleg Midtfjeld etter en skuffende sesong. Den toppstammede hoppa har vist lite hos Anderssen, men dyktige Midtfjeld har vist at han kan trene hest og i dette svært billige selskapet fra et flott startspor setter vi treårshoppa først.

2 Sapphron var ursvak både tredje sist og nest sist, men etter innvendig smørløp vant hoppa greit i et lunsjløp i sin siste start. Flott andrespor bak bilen her og selv om hoppa er supervariabel, er hun en vinnerkandidat igjen. 5 Secret Power har kun vært ute i årgangsløp for treåringene den siste tiden. Helt annen motstand her og det kan hjelpe godt på.

11 Odd Sunshine satt litt fast både tredje sist og sist. Fra ellevtespor må hoppa ha tur her, men hun er lite spilt og således svært spennende. 7 Viva La Diva blir endel spilt, men har foreløpig vist lite i regi Høitomt, og spor sju er sværrt sjanseartet. 12 Ugly Betty har vi trodd på noen ganger i det siste, men Ugly Betty har ikke imponert. Her er mostanden svært billig.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 2-5-11 C: 7-12-1-10-6-9 D: 4-8

V5-3A - Varmblodshester 2100 meter autostart
Den sjuårige vallaken, 2 Giant Nero, er sparsomt startet og haf faktisk kun gått fire løp. Var tilbake etter 19 måneders fravær på Biri for tre uker siden og gjorde et svært positivt inntrykk som toer bak den svært lovende treåringen Standing Ovation (som også overbeviste stort som vinner av et unghestløp på Biri lørdag). Giant Nero var på trippelen i to av tre forsøk i fjor, og vinneren i de to løpene het Annie Girl og Zeppelin Boko, så det er ingen tvil om at Giant Nero har møtt gode hester. Det kan dreie seg om en klink vinner dette og Ruttenborg-vallaken får et klart vinnertips av oss.

Per Gottling presenterte to fine vinnere på Jarlsberg fredag og her sender han ut den lovende treårshoppa, 5 Amoreena. Hun har foreløpig vært svært ustø på beina, men også rukket å vise fin fart. I toppen feilfritt. 10 Tita Nibs vant direkte etter ett års fravær på Klosterskogen for to uker siden. Den seieren ble tatt fra tet, men det var fin stil over hesten og selv fra bakspor kan han være med her. 4 Lesli Monro var positivt etter pause sist og kan ventes forbedret. 8 Bar B.Q. var svært forbedret sist, men fra åttendespor ser det litt vrient ut. Lars Anvar Kolle kjørte offensivt med 9 Don Julio sist, men det tok litt imot på slutten. Løp i kroppen kan har gjort godt og i dette uoversiktlige feltet, skal ikke Don Julia avskrives.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 5-10-4 C: 8-9-1-3-12 D: 7-6-11

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Ny tøff utfordring for spillerne i åpningsløpet av B-spillet der femten kaldblodshester sendes til start i kampen om førstepremien på 20 000 kroner.

Vi satte 2 Hvindjerven først på Klosterskogen sist, men etter en dårlig start ble det for langt fram for Hvattum-traveren til den gode vinneren Hjortejegeren. Avsluttet imidlertid flott og var solid i seiersløpet nest sist i Drammen. Hvindjerven er litt opp og ned fra start og langtfra noe sikkert kort, men kapasiten er bra.

12 Vår Faxa slo sterke jevnaldrende fireårshopper på Klosterskogen sist og har hatt en flott sesong. Har trukket et fint spor her, men er variabel fra start og fortsatt usikker. Klaffer det fra start er selvsagt Vår Faxa god nok her. Jevnaldrende 7 Bjørntvedt Knekten kunne ikke gjøre seg gjeldende i selve Derby, men tilbake i sitt vante grunnlag vant hesten på flott vis fra dødens nest sist her i Drammen. Sist ble det galopp. Bjørntvedt Knekten har et fint løp her.

15 Nordli Spik har latt vente på seg i regi Jan Roar Mjølnerød, men gjorde trolig sitt beste løp i hans regi på Biri sist. Kunne ikke hente ledende Siv Sprintå, men avsluttet flott til andre. Her er det bakspor på tillegg, og da må det klaffe mye underveis, men formen er på vei nå. Fra strek har både 3 Raukvin og 5 Skjebringen tilsynelatende tøffe oppgaver grunnlagsmessig, men vi registrerer svært positive innsatser av begge i sitt siste løp og får de smyge med, skal vi ikke helt se bort fra at de kan overraske.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 12-7 C: 15-3-5-8-6-14-9-10-1 D: 4-11-13

Annonse: Øivind Grøstad byr på en glitrende 18-oddser i V5-4B på Drammen

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart
10 vermblodshester på farten her i et småvrient løp. Vi setter spillefavoritten 4 Imp først. Den Trond Lindbak-trente vallaken har levert to fine monteløp på rappen nå og sist var det kun svært gode Ysvink som var foran i løp. Riktig motstand og bra rytter er gode betingelser i kveld.

3 Markus Mølgård trives svært godt i monte og har levert tre sterke løp nå i monte. Møter også passende motstand og skal tidlig på kupongen her. 6 Mewtwo vant til 67 ganger pengene i monte nest sist og vil nok betale ut vesentlig mindre om det skulle bli ny seier denne søndagen. 7 Dreamcatcher var veldig bra i noen seiersløp tidligere i år, men har trolig ikke den samme toppformen nå. 8 Tiny Dancer er jevn og stabil og kan kanskje ta årets fjerde seier her.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 3-6-7-8 C: 2-1-5-10-9

V5-4B - Varmblodshester 1700 meter autostart
Ungdomskusker som får prøve seg i den fjerde A-avdelingen. Vi setter formhoppa til Morten A. Pedersen, 4 Belle Modelle, først i et jevnt felt. Belle Modelle vant to løp i sommer, men har bevart godformen og gjort hyggelige innsatser på slutten. Fra et fint fjerdespor bak bilen, synes vi Ganymede-datteren har et fint bud på seieren her.

2 Rex Santana vant fjerde sist fra siste indre på Klosterskogen og er trolig tethesten her. Rex Santana er ikke den tøffeste gutten i klassen i tette oppløpsfighter og må helst få dempet litt underveis. Velkjørende Ole Johan Østre er fin makker. Vi trodde sterkt på 8 Boggy Lad sist, men en svært opplagt Glazier's Diablo ble for god fra tet. Boggy Lad bekreftet uansett nytenning i regi Per Dave Holtung, og til tross for åttendespor setter vi vallaken inn som tredjevalg sammen med Mina Haug. Fra bakspor er både 12 Korean Dior og 10 Frenchip G.T hester som kan blande seg inn i seiersstriden, men begge er avhengige av å få det litt servert og fra slike spor må det klaffe underveis. 7 Clove Bud var svak sist etter to fine løp, og fra sjuendespor kan det bli vrient å komme inn i leken her.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 2-8 C: 12-10-7-3-6-11 D: 1-9-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Hele femten kaldblodshester i klassen rett under eliten setter hverandre stevne i V5B-finalen. Det formelig vrimler av seierskandidater blant hester som presterer svært ujevnt om dagen.

Vi gir et knepent vinnertips til 9 Trollgutt som kommer tilbake etter fire måneders pause. Trollgutt er ofte god direkte etter pause og fra fra et fint startspor på tillegg, kommer Trollgutt til å få en bra start med gjestekusk Lars Anvar Kolle. Trolig er det 3 Vinning Tor som inntar taktpinner. Eldar Harvikens øyensten var kanongod vinner i Drammen fjerde sist, og holdt bra etter et tungt løp sist. Fra tet er Vinning Tor seiersaktuell her.

10 Gonagas blir trolig ikke mer enn et sjuende/åttendevalg i dette løpet, men har bra betingelser her. Med noenlunde klaff er Gonagas mer enn god nok til å vinne mot denne gjengen. 7 Indregaards Lilja har ikke vært som best i sine siste starter, men tilbake i den formen hun hadde i sommer kan hun vinne. 14 Rokne Eld har trukket bakspor på tillegg. Med litt tur underveis er Rokne Eld som kjent fryktelig speedig. 2 Timian Best ble speedet ned av Moe Argr på Sørlandet sist, og vil nok være avhengig av et optimalt smygløp her over full distanse. 6 Smedbalder og 4 Tapio var begge endel betrodd i sine siste løp, men skuffet da begge. Fra strekdistansen er de ikke sjanseløse dersom de får gunstige løpsopplegg. 12 Lykkje Odin har ikke vært som best i år, men tåler å gjøre litt selv og er heller ikke sjanseløs i et svært åpent løp.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 3-10-7-14 C: 2-6-4-12-5-8-13-11-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere