Svenskene mener den norske sprintsjefen oppførte seg ufint under OL-sprinten.

Det ble tendenser til svensk-norsk ordkrig i Vancouver onsdag. Dramatikken startet allerede i pausen mellom prologen og kvartfinalene. Da reagerte flere trenere – der i blant tyske Jochen Behle og norske Ulf Morten Aune – på det man opplevde som et regelbrudd fra den svenske storfavoritten Emil Jönsson.

Jönsson plasserte stavene sine bak kroppen på startstreken for å få ekstra fart ut i løypa. Det var i forkant av sprinten klassifisert som et brudd på reglene – hvilket gjorde at Aune & co. mente svensken burde bli disket.

Monsen oppgitt
Storfavoritten slapp imidlertid med skrekken, og mistet uansett sine medaljemuligheter da han ble slått av Petter Northug og Ola Vigen Hattestad i semifinalen.

I den svenske leiren var naturligvis skuffelsen enorm, og sprinttrener Arild Monsen var også oppgitt over oppførselen til sin norske kollega.

- Den måten Ulf Morten oppførte seg på i dag ... Nei, egentlig vil jeg ikke synke så dypt at jeg kommenterer det, sa han til Expressen etter rennet.

Moldenseren gjorde imidlertid ingenting for å skjule skuffelsen, og utdypet Aunes oppførsel slik:

- Allerede etter prologen, da Emil feilaktig risikerte å bli disket, var Aune i gang og mente Emil burde vært disket, sa Monsen.

- Jeg fikk rett
Aune mener på sin side at han gjorde rett i å reagere mot Jönssons start-prosedyre.

- Jeg sa det var dårlig sportsånd, og det står jeg ved. Vi fikk beskjed om at det ikke var lov å sette stavene bak kroppen og presiserte det for våre løpere. Likevel går to svensker hen og gjør det, sa han til Adresseavisen.

Rennjuryen skal angivelig ha stemt over om Jönsson skulle diskes, og falt ned på at storfavoritten burde få fortsette.

- Det satt en svenske i juryen, og jeg synes det stinker litt, sa Aune.

Den norske sprintsjefen hevdet i tillegg overfor Nettavisen at Emil Jönsson ikke har mental styrke til å lykkes i et mesterskap.

- Det samme skjedde i Liberec (i VM) i fjor. Han klarer ikke trøkket. Det visste vi på forhånd. Det er hans svakeste punkt, sier Aune til Nettavisen.

Les også: - Han takler ikke presset

Den slags beskrivelser vil ikke Jönssons samboer Anna Haag høre på.

- Det er tull. Blir man slått ut med en fot, betyr det da at man ikke har nerver for store mesterskap? Sier hun til svenske Aftonbladet.

- Morsomt sagt
Også Petter Northug skal ifølge svenskene ha hatt det moro på bekostning av Jönsson etter sprintfiaskoen.

- Nå kan han vel bare gi seg, skal bronsevinneren ha sagt.

Jönsson svarte følgende da han ble konfrontert med uttalelsene:

- Det var jo morsomt sagt.

Svenskens personlige trener Bengt Stattin sender følgende melding til den norske leiren:

- Det er som å sparke en som ligger nede.

(ANB)

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!