RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mikael Ljungberg gratuleres av det svenske kongeparet etter gullmedaljen i Sydney-OL.
Mikael Ljungberg gratuleres av det svenske kongeparet etter gullmedaljen i Sydney-OL. Foto: Ulf Palm (Scanpix)

Svensk OL-helt (34) døde

Sist oppdatert:
Han sørget for Sveriges første OL-gull på 48 år i sin gren. I natt døde han på et sykehus i Göteborg, bare 34 år gammel.

Bryteren Mikael Ljungberg ble funnet død på psykiatrisk avdeling på Mölndal sykehus.

- Dette er en veldig tragisk hendelse, og et stort tap for brytesporten, både menneskelig og sportslig, sier Tony Stigsson, generalmajor och ordfører i Det svenske bryteforbundet, til Aftonbladet.

Så sent som på mandag ble Ljungberg heltidsansatt som sportssjef i bryteforbundet. Han skulle bli ansvarlig for herre- og damelandslaget. Blant annet skulle han ansette nye trenere. Ljungberg skulle begynne i sin nye stilling 1. januar.

- Nå vet jeg ikke hva som kommer til å skje. Jeg tror alle er for sjokkerte til å tenke framover, sier kvinnenes avtroppende landslagssjef, Frank Steen, til avisen.

Ljungberg hadde akkurat kommet hjem fra en ferie i Brasil.

Ljungberg var en av Sveriges mest framgangsrike brytere gjennom tidene. Høydepunktet i karrieren kom ved OL i Sydney 2000, da han slo ukrainske Davyd Saldadze i finalen og vant gull i 97-kilos klassen. Gullet var Sveriges første i bryting på 48 år.

Mikael Ljungberg ble 34 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere