*Nettavisen* Sport.

Svensk sjef i hardt vær

Foto: EPA/ Scanpix

Stadig flere svenske fotballeksperter roper på ny landslagssjef, men Lars Lagerbäck lar seg ikke affisere.

11.09.09 10:42

Ifølge Aftonbladet akter han å bli i jobben til etter et eventuelt VM-spill i Sør-Afrika neste år. Skulle Sverige mislykkes i å sikre seg VM-billett, vil han imidlertid trekke seg etter kvalifiseringen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Etter de to siste kampene i Europa-gruppe 1 leder Danmark med tre poengs forsprang til de blå-gule. Det gir en prestisjefylt nordisk gruppefinale i Parken 10. oktober.

Akkurat som i Norge går debatten også i vårt naboland friskt om hvem som bør føre landslaget videre. Stadig flere røster hever seg mot den mangeårige sjefen Lars Lagerbäck, selv om han nå øyner sitt sjette internasjonale mesterskap i denne rollen.

Backe fronter kritikken
Blant de som mener han bør gi seg uansett om Sverige kommer til VM eller ikke, er den anerkjente trenernomaden Hans Backe, som også har vært sjef i Molde og Stabæk.

– Jeg synes vi skal skifte ut landslagssjefen, uansett om det blir svensk VM-deltakelse eller ikke. Det handler ikke om at Lagerbäck har gjort det dårlig, men vi trenger noe nytt, proklamerte Backe i et debattprogram på svensk TV4 torsdag kveld.

Han sa det stadig flere svenske fotballeksperter mener. Kritikerne fikk vann på mølla etter sjefens uttalelser i kjølvannet av den siste VM-kvalifiseringskampen, borte mot Malta onsdag.

Det var bare med nød og neppe at svenskene klarte å dra i land en 1-0-seier over lilleputtnasjonen i Middelhavet.

Trenerkolleger reagerer
Likevel berømmet Lagerbäck både spillerne og prestasjonen etterpå. Det fikk mange til å se rødt, og nå går også trenerkolleger ut og kritiserer hans uttalelser.

– Det hadde vært bedre å si som Anders Svensson, at det var en «skitmatch». Hvorfor skal det være så vanskelig å innrømme det? Alle lag gjør dårlige kamper, til og med Barcelona, sier Helsingborg-trener Bosse Nilsson.

– Jeg har ingen anelse om hvorfor han sier dette. For det så jo ikke bra ut, sier Malmø FF-trener Roland Nilsson, og får støtte av den tidligere Viking-treneren Tom Prahl, som nå leder Trelleborg.

«Svennis» førstevalget
Hans Backe er ikke i tvil om hvem som er det opplagte førstevalget når ny landslagssjef skal utpekes: Sven Göran Eriksson.

– Jeg kjenner «Svennis» så godt etter de siste årene at jeg tror ikke han vil være uinteressert i jobben, sier Backe, som var hans assistent både i Manchester City og Mexicos landslag.

Blant kandidatene som nevnes i diskusjonen om hvem som bør overta sjefsrollen er også Stabæk-trener Jan Jönsson og Rosenborgs Erik Hamrén. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.