Den svenske sprintstjernen mottok den nedslående beskjeden allerede for to måneder siden da hun opererte skulderen, men avslører først nå at hun ikke er i stand til å delta i OL.

Det forteller hun i et intervju med Expressen.

Skulderskaden pådro hun seg under et fall i februar i Ulricehamn. Syv måneder senere ble det det besluttet at hun måtte operere.

Da hun våknet opp etter operasjonen fikk hun beskjed om at OL-drømmen var knust. Skadene i skulderen var for omfattende og rehabiliteringstiden var for lang.

- Det var mye verre enn vi hadde forutsett, sier Svahn til Expressen.

Den svenske langrennsyndlingen sier det er mange følelser knyttet til dette og at hun la på gulvet og gråt tirsdag.

- Nå er det jo så definitivt. Nå er det ute. Nå kommer alle til å vite det, sier Svahn.

Les også: Flugstad Østberg fryktet karrieren var over: - Den tanken har vært der

- Svenskene er klart svekket

Langrennsekspert Fredrik Aukland mener det er en stor skuffelse at Svahn går glipp av OL.

- Selvfølgelig en stor skuffelse for henne, det svenske laget og ikke mist spenningen i den konkurransen. Hun er i mine øyne den største favoritten til å ta gullet. Det er trist for henne og ikke minst konkurransen, sier han til Nettavisen.

Les også: Välbe om Russland-stjernens situasjon: - Hadde det vært i januar, ville jeg fått hjerteinfarkt

Aukland tror Svahns fravær vil gjøre at de norske sprint-jentene nå vil ha en lettere vei til medalje. Samtidig påpeker han at det svenske laget har flere gode sprintere.

- De har jo Maja Dahlqvist, men de har mistet sin største favoritt. Men Jonna Sundling kan også være med der oppe. De har et sterkt lag, men Linn Svahn var den som klarte å løfte nivået ekstremt høyt og presterte flere ganger etter hverandre. Det svenske laget er klart svekket, men de har fortsatt flere gode kort, sier han.

- Hadde gjort alt annerledes

Svahn legger ikke skjul på at beslutningen om å vente med å operere skulderen helt til september kanskje ikke var den beste, og utelukker ikke at rehabiliteringen hun gjorde før operasjonen kan ha gjort ting verre.

- Hadde man kunne gått tilbake i tid hadde man gjort alt annerledes. Men det går ikke å bare se tilbake og være etterpåklok. Jeg burde ha vært mer selvkritisk også. Tolket signalene bedre og innsett at noe ikke var hundre prosent. Ikke bare bite sammen. Ikke bare stole på en uttalelse fra en røntgen. Dette er noe jeg vil ta med meg i fremtiden, sier hun.

Les også: Dario Cologna legger opp etter OL-sesongen

Aukland understreker at det er vanskelig å uttale seg om skaden og vurderingen som er gjort siden han ikke kjenner til alle detaljene, men er klar på at det ikke er ideelt å vente så lenge før man opererer.

- Ideelt sett er det å gjennomføre operasjonen så tidlig som mulig, sånn at man får lengst mulig tid til opptrening og forberedelser til et mesterskap. Hun har jo forsøkt, men har jo da ikke lyktes med å komme tilbake. Og jeg vil jo si hun har hatt god tid. Men det viser det alvoret i den skulderskaden, som man kanskje ikke trodde da uhellet skjedde. At det skulle være så ille, sier han.

21 år gamle Svhan fikk sitt gjennombrudd i 2019/20-sesongen da hun vant tre sprintrenn i verdenscupen og sammenlagtcupen i den samme disiplinen.

Forrige sesong vant hun seks verdenscuprenn før hun skadet seg i Ulricehamn i februar. Til tross for skaden stilte hun opp i VM i Oberstdorf, men der hemmet skaden henne, og hun røk ut i semifinalen på sprinten.