RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Svensk skattesjokk stopper NHL-proffer

Sist oppdatert:
De svenske eliteserieklubbene trodde de hadde sikret seg NHL-proffer på rekke og rad. Nå kan skattemyndighetene sette en stopper for proffenes deltakelse i svensk eliteserie.

Spillerne godtar at de må betale skatt av lønnen de tjener i Sverige under NHL-lockouten, men de fleste vil ikke betale formuesskatt. Svenske regler krever at personer som oppholder seg mer enn 183 dager i landet skal betale 1,5 prosent i formuesskatt.

Drar "hjem"
Det motsetter de store NHL-proffene seg. De bor i USA eller Canada og vil ikke ha svensk tilleggsskatt. Stjernen Daniel Alfredsson har allerede bestemt seg for å reise tilbake til Canada.

– Jeg kommer ikke til å spille for Frölunda før etter nyttår, sier Alfredsson til Sportbladet. Han vil prioritere eventuelt sluttspill for klubben.

Nå undersøker både klubbene og spillerne hvilke skatteregler som gjelder. Markus Näslund og Nicklas Sundström er andre NHL-stjerner som ikke har skrevet under kontrakt med svenske klubber grunnet skattereglene.

Vil bli
Per-Johan Axelsson i Västra Frölunda er en av få spillere som godtar skattereglene.

– Jeg kommer til å ta den smellen. Det blir for tungvint å flytte rundt med familien. Men for meg handler det om mindre penger enn det gjør for de virkelig store spillerne, innrømmer han overfor Sportbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere