Svensk skistjerne mystisk syk

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Et av Sveriges store gullhåp har slitt i to og et halvt år.

19.12.12 11:35

Jesper Modin (24) gikk seg helt til finalen under VM i Oslo i 2011. Der endte han på femteplass, mens hans svenske landsmann Marcus Hellner vant foran Petter Northug.

I november samme år tok han sin første verdenscupseier, da han sammen med Teodor Peterson vant lagsprinten i Düsseldorf.

Begge prestasjonene oppnådde han til tross for at kroppen ble syk allerede i mai 2010. I to og et halvt år har han gått rundt med et ubehagelig trykk i hodet.

Ingen svar
Legene kan ikke fortelle ham hva som egentlig er galt, men det henger trolig sammen med en infeksjon han fikk i beinet etter et skrubbsår eller en vaksinasjon han tok i forbindelse med turen til Bali.

- Jeg kjente meg helt tom under en treningsøkt og trodde at jeg var tom for energi, men det hjalp ikke å spise. På kvelden fikk jeg feber og frysninger. Da jeg våknet dagen etter, var denne følelsen i hodet der. Jeg dro på legevakten, fikk penicilliin mot infeksjonen, som gikk over, men følelsen i hodet ble værende. Etter dette kom trøttheten smygende, forteller Modin til Expressen.

Modin har vært på utallige legebesøk.

- Det er egentlig ingen som vet. Det kan være en form for langvarig infeksjon, en kombinasjon av noe jeg pådro meg i Bali, infeksjonen eller vaksineringen. Enn så lenge har ingen funnet fasiten, forteller Modin, som i 2011 endte på tredjeplass i sprintcupen, bak Emil Jönsson og Ola Vigen Hattestad.

Han opplever det som veldig tungt å ikke vite hva som er galt.

- Det har vært fryktelig slitsomt, det må jeg si. Det er ikke slik at jeg er dødssyk, jeg kan jo leve, men man føler at man mister så mye av sin fysiske kapasitet og sin generelle velvære.

Pause på ubestemt tid
Modin forteller at han sover tolv timer hver dag, at han er tåkete i hodet og at han av og til kjenner at det stikker i hendene og føttene.

Nå har han bestemt seg for å ta en pause fra langrenn. I november annonserte han at pausen skulle vare i én måned, men kroppen har ikke blitt bedre og derfor blir pausen nå forlenget.

På ubestemt tid.

- Jeg har gått med dette i to og et halvt år og det har ikke blitt bedre. Nå må jeg få orden på dette, konstaterer den svenske sprinteren.

Det er dessverre stor sannsynlighet for at Jesper Modin ikke blir å se i VM i Val di Fiemme i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.