Svensk spiss på vei til Start

Foto: Scanpix

Start jobber med å hente en svensk spiss med bakgrunn i Allsvenskan til Kristiansand. Stig Tøfting er fremdeles aktuell for den nyopprykkede Tippeliga-klubben.

04.01.05 10:54

Det sier Start-trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen. Han vil imidlertid ikke ut med navnet på den svenske spissen sørlendingene jobber med å få til klubben.

- For øyeblikket er vi i en prosess med flere spillere. Men vi ønsker ikke å si noe om navnet på den svenske spissen vi vurderer, sier den fargerrike treneren.

Og forklarer hvorfor:

- Årsaken til dette er flere. Blant annet har det kommet frem i media at flere spillere tilsynelatende har takket nei til Start - spillere vi aldri en gang har vurdert. Dette skaper en negativitet rundt klubben, som ingen er tjent med, mener Nordlie.

- Hvor stor er sjansene for at denne svenske spissen ender opp i Start?

- He, he. Prosent må du snakke med Egil «Drillo» Olsen om. For øyeblikket kan vi ikke si så mye om det, ler Nordlie.

Tøfting fremdeles aktuell
Han bekrefter imidlertid at Stig Tøftings navn står på listen over spillere Start vurderer foran kommende sesong.

Den danske veteranen er kjent for sitt hissige temperament, og har blant annet sittet i fengsel etter å ha blitt dømt for en voldsepisode.

- Alt jeg kan si om Tøfting, er at det er en spiller vi vurderer. Vi har vært i kontakt med spillerens agent, som skulle komme tilbake til oss en gang i januar. Passer Tøfting til de kriteriene vi setter for nye spillere, det vil si spillerstil, personlighet og bakgrunn, kan han være en mann for oss. Men foreløpig er det ikke kommet frem noe konkret, opplyser Tom Nordlie.

- Men vi er kjent med Tøftings bakgrunn, og alt jeg kan si om det, er at alle fortjener en ny sjanse, understreker han.

Nærmer seg komplett stall
Start-treneren håper å ha en komplett stall på plass i løpet av 14 dagers tid.

- Vi vil ha en ny spiss og en ny sentral midtbanemann. Klubben jobber med et par kandidater, og vi satser på at dette ordner seg om 14 dagers tid, sier Tom Nordlie.

Start har etter opprykket til Tippeligaen forrige sesong allerede sikret seg underskriftene til Bård Borgersen, Kenneth Høie og Jon Midttun Lie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.