Gå til sidens hovedinnhold

Svensk superpar kan få startnekt

Det internasjonale skiforbundet slår ned på sponsoravtale.

Mandag ble John Arne Riises avtale med spillselskapet Betsson en snakkis her hjemme i Norge.

Den tidligere landslagsspilleren har inngått en samarbeidsavtale med selskapet og figurere som fotballekspert og ambassadør de neste årene.

Norges Fotballforbund reagerte sterkt på avtalen, og mener at Fulham-proffen setter seg selv på sidelinjen ved å inngå en slik avtale.

Det er imidlertid ikke bare i Norge vi heftes med slike problemer. Også i Sverige finnes det idrettsutøvere som har slike avtaler.

Haag og Jönsson
Expressen skriver nå at langrennsparet Anna Haag og Emil Jönsson har en avtale med spillselskapet Unibet. Som en følge av dette kan de begge få startnekt enste sesong.

Det internasjonale skiforbundet har nemlig sagt ja til at spillselskapene kan sponse arrangement og stevner, men de få ikke lov til å sponse enkeltutøvere.

Haag og Jönsson, som begge har hevdet seg godt i eliten de siste årene, skrev under for Unibet så sent som i februar, rett før VM i Val di Fiemme.

Planen var at avtalen med Unibet skulle strekke seg til etter OL i Sotsji, men nå ser det ut til at langrennsduoen må bryte med selskapet.

- Min tolkning av dette er at det ikke vil være tillat med slike avtaler. Utøverne kan ikke være tilknyttet et slik selskap, sier Johan Sares, langrennssjef i det svenske forbundet.

Sares har også fortstått det slik at Haag og Jönsson vil få startnekt om de ikke bryter sine avtaler. Han mener likevel ikke at beslutningen fra FIS er krystallklar.

- Det er noen spørsmålstegn. Hva skal man si om de pokerselskapene som arrangerer eventer der Petter Northug og Marcus Hellner deltar? sier han.

Zucca og Larsåsen
Verken Haag eller Jönsson har uttalt seg i saken enn så lenge.

Det er heller ikke bare John Arne Riises avtale som har skapt reaksjoner her hjemme i Norge. Nylig ble også Mats Zuccarello Aasen utestengt fra landslaget på grunn av sin avtale med Unibet.

Ishockeyforbundet mente det hele var illojalt overfor Norsk Tipping, som i mange år har vært en sentral bidragsyter til norsk idrett.

Også Cathrine Larsåsen, som har en avtale med det samme Unibet, kan bli nektet å konkurrere for Norge. Det bekreftet Norges Friidrettsforbund så sent som i forrige uke.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene