Gå til sidens hovedinnhold

Svensk triumf på hjemmebane

Mens de norske jentene skuffet på 15-kilometeren.

Helena Jonsson gikk sitt livs løp i kvinnenes sesongåpning i skiskyting torsdag. Og det på hjemmebane - hun bor nemlig i Østersund.

24-åringen ble bejublet hemningsløst hver gang hun var på standplass, og hun svarte hjemmefansen med å skyte prikkfritt på alle sine skytinger. Dette var den andre verdenscupseieren i karrieren for Jonsson.

Tyske Kati Wilhelm tok andreplassen, 40 sekunder bak Jonsson. Russiske Ekaterina Iourieva tok tredjeplassen over minuttet bak den svenske jenta.

- Gjorde en del feil
For de norske jentene ble det en skuffende sesongåpning. Tora Berger ble den beste norske jenta på en 7. plass. Hun skjøt to bom og fikk dermed to straffeminutter. Hun endte 2 minutter og 15 sekunder bak Jonsson.

Hun var ikke spesielt fornøyd etter løpet.

- Jeg gjorde en del feil. Jeg hadde et dårlig gjennomført skudd på første skytingen. Men alt i alt er jeg greit fornøyd, sa Berger til NRK etter løpet.

Sleit med sykdom
Men hun hadde ikke hatt den beste oppvarmingen til sesongåpningen.

- Jeg hadde en vond hals forrige uke, så jeg tok to dager fri. Jeg var spent på formen, men den kjennes grei ut. Nå er det utrolig deilig å være igang med sesongen, sa den norske jenta.

De øvrige norske jentene måtte man lenger ned på resultatlista for å finne. Anne Ingstadbjørg fikk en 12.-plass, Julie Bonnevie-Svendsen tok 14.-plassen, mens Liv Kjersti Eikeland tok 16.-plassen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget