RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk VM-helt arrestert

Sist oppdatert:
Curre Lindström, som har hatt store suksesser som svensk landslagssjef i ishockey, ble onsdag kveld arrestert.

VM-helten er mistenkt for grove økonomiske lovbrudd. Han sitter nå i arresten. Ishockey-kjendisen er en av totalt ti mistenkte i en omfattende sak som involverer svart arbeidskraft.

- Jeg forventer at Lindström blir sluppet så raskt aktoratet har rukket å gå igjennom de opplysningene min klient har gitt i avhør, sier forsvarer Anders Malmsten til Expressen. Lindström ble kalt inn til avhør i Stockholm i går. To timer senere ble han ført til arresten, mistenkt for lovstridig bokføring og grove brudd på skatteloven.

Lovbruddene, hvis de viser seg å stemme, er av den alvorlige sorten, og kan gi opp mot seks år fengsel. Lindström nekter for å ha gjort noe galt.

- Dette er en veldig presset situasjon for Curre Lindström og en ekstremt dårlig timing med tanke på sluttspillet i Finland, sier Malmsten videre.

Lindström ble første gang begjært anholdt i Finland den 21. februar. Siden da har myndighetene vært i kontakt med ham. Ifølge Expressen krever skattemyndighetene totalt 14 millioner svenske kroner.

Lindström, som har vært landslagstrener i både Sverige og Finland, trener for tiden det finske elitelaget Ilves.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere