Gå til sidens hovedinnhold

Svensk VM-jubel da de norske kvinnene skuffet

Det ble ingen stor norsk dag på tirsdagens normaldistanse i VM i Østersund.

Det var i stedet Sverige og deres hjemmehåp Hanna Öberg som kunne juble for VM-gull.

- Jeg var så fokusert før start. Jeg ville gå ut og gjøre en bra jobb. Det var målet. At jeg lykkes med det er jeg stolt over, sier Öberg til NRK etter løpet.

Den svenske 23-åringen skjøt feilfritt på samtlige fire skytinger og sikret gullet 23,6 sekunder foran italienske Lisa Vittozzi som tok sølv.

Justine Braisaz fra Frankrike tok bronsen. Hun var 32,5 sekunder bak den svenske vinneren.

Skuffende norsk dag: - Skikkelig kjipt!

Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff har imponert i VM med en sølvmedalje hver så langt i mesterskapet, men tirsdag fikk ingen av de norske kvinnene det til å stemme på standplass.

Tandrevold ble beste norske kvinne på 17. plass. Hun bommet totalt tre ganger og var 3 minutter og 4 sekunder bak Öberg i mål.

Den norske jenta mener den fysiske formen var bra nok til å kjempe om medalje, men at løpet ble ødelagt på standplass.

- Jeg synes jeg har en bra dag fysisk, men så klarer jeg å få to unødvendige bom på liggende, noe som jeg egentlig burde beherske lett. Det var skikkelig kjipt. Jeg tror jeg vil litt mye, sier Tandrevold til NRK.

Eckhoff bommet fem ganger

Lagvenninne Eckhoff hadde en enda tyngre dag på jobben. Eckhoff bommet hele fem ganger og måtte nøye seg med en skuffende 37. plass.

Med en svært tung start med to bom allerede på første skyting så Eckhoff på resten av løpet som god trening.

- Det starter på verst mulig måte. Å starte med to bom på normaldistanse, da vet man at det er kjørt allerede, sier Eckhoff til NRK.

- Jeg fikk meg en fin økt. Det er noen serier som er bra og så sliter jeg litt på siste stående. Det blir litt lite vilje. Men det er ganske imponerende det de svenske gjør her i dag, forklarer Eckhoff.

Heller ikke Marte Olsbu Røyseland eller Synnøve Solemdal hadde dagen i Østersund. De måtte nøye seg med en 23. og 29. plass på tirsdagens normaldistanse.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget