Gå til sidens hovedinnhold

Svenske Elon skal sponse Norges Skiforbunds storsatsing

Selskapet skal finansiere fem regionslag og bidra til at Norge kan utvikle en ny generasjon toppløpere i langrenn.

Storavisen Expressen skriver torsdag at Norges skiforbundet er i ferd med å få en ny sponsor. Ifølge avisen er det selskapet Elon som nå skal satse på norsk skisport.

Kort tid etter kom også en pressemelding for Norges Skiforbund som bekrefter samarbeidet.

- I en krevende tid for idretten lyser denne avtalen virkelig opp fremtidens eliteløpere som skal skinne i skisporet. Vi synes det er spennende at en nordisk aktør velger å bidra i dette samarbeidet, sier langrennssjef Espen Bjervig i pressemeldingen.

- Det er derfor strålende at samarbeid er mulig med en aktør som anerkjenner et bra produkt og som har interesse for rekruttering til det øverste nivået i nasjonalidretten.

LES OGSÅ: Northug-saken ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse

Team Elon

Satsingen skal innebære fem nye regionlag med totalt 44 utøvere og fem trenere.

Disse regionslagene skal få navnet «Team Elon».

- Langrenn er Norges nasjonalidrett og her kan Elon som butikkjede vise et engasjement som strekker seg både lokalt og over hele landet, sier direktør Asle Bjerkebakke i Elon Norge om avtalen.

Regionlag i Norge ble etablert allerede i 2011 og er organisert i fem regioner. Det er de respektive skikretsene som eier og driver hvert enkelt regionlag organisert med styringsgrupper for hvert lag. Skiforbundet langrenn bidrar med kompetanse og økonomi for drift av lagene.

LES OGSÅ: FIS banker inn «normal» langrennssesong i verdenscupen – flytter Drammen-sprinten til Oslo

Svenskene: - VI får blod på tann

I Sverige kommer nyheten litt overraskende på landslagssjef Daniel Fåhraeus, som sier han gjerne skulle sett at pengene heller ble brukt på svensk langrenn.

- Selvsagt. Det går ikke an å svare nei på det, sier han til Expressen.

- Dette gir oss jo litt blod på tann. Vi har selv «Team Svenska Spel» og denne avtalen gjør at også vi ønsker å satse enda mer på de kommende generasjonene.

Tidligere i oktober kunne Espen Bjervig i Norges Skiforbund bekrefte at forbundet hadde sikret seg finansieringen til disse regionslagene.

LES OGSÅ: Karlsson gir Northug ny sjanse: – Viktig for meg at han var rusfri da han kjørte

Han ville imidlertid ikke gå ut med hvem som var ny sponsor da, men nå er altså katta er ute av sekken når det gjelder finansieringen.

Verdenscupen i langrenn starter for øvrig i finske Ruka om seks uker.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar