RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske lanserer norsk sprintsjef

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Sist oppdatert:
Peter Larsson vil ta tilbake sprinthegemoniet.

De svenske sprinterne lyktes ikke som forventet i sesongen som nylig ble avsluttet. Nå maner «Düsseldorf-ekspressen» Peter Larsson til endringer for de svenske løperne. Larsson, som selv har hatt en elendig sesong, håper at svenskene skal få til det man har i Norge, nemlig et eget sprintlandslag.

- Viktige forutsetninger
- Et eget sprintlag ville gitt løperne mye. Da kunne vi lært viktige detaljer og presse hverandre bedre på trening og i konkurranser, sier Larsson til det svenske nettstedet längd.se.

Tanken er ikke ny innenfor svensk langrenn. Allerede I OL-sesongen 2002 var det «uoffisielt» sprintlandslag innenfor landslaget. Den gangen var svenskene foregangsfigurer. Etter det har sprinterne mer og mer blitt blandet med allrounderne – noe ingen har tjent på, ifølge sprinter Larsson.

- Det handler om å skape forutsetninger for å lykkes. Et sprintlag utvikler alle løperne som er med.

- Uansett må noe gjøres, for det er tydelig at det ikke fungerer sånn som det er i dag, sier Larsson etter en mager sesong for sprinterne.

Bråthen som sjef?
Neste sesong er OL-sesong. Og kanskje vil et eget landslag for sprinterne heve dem det hakket som gjør dem kapable til å hamle opp med Ola Vigen Hattestad & co.

Og Larsson har klare tanker om hvem som burde blitt sjef for et eventuelt sprintlandslag.

- Jeg har hatt en del kontakt med Inge Bråten siden han sluttet. Han ser mulighetene og er opptatt av løpernes behov. Han fikser det uansett hva som står i veien, og er sådan en ypperlig trener å ha i ryggen, sier Larsson.

Bråten sa opp jobben som svensk landslagssjef for to år siden, etter to turbulente år i jobben. Larsson understreker at Bråten har fått ufortjent kritikk i Sverige under og etter perioden som landslagssjef.

- Ingen er perfekt, og Inge gjorde sikkert noen tabber, men vinklingen i etterkant har blitt helt feil, sier Larsson.

Som i det lengste håper på en ny giv med nytt lag – og nygammel sjef.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere