RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske ny sjef for skiskytterne

(Heiko Junge/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mikael Löfgren (38) blir ny landslagstrener for Ole Einar Bjørndalen og de norske skiskytterne.

Svensken kommer fra jobben som trener for de amerikanske skiskytterne. Han har tidligere vært aktiv skiskytter selv, og fikk med seg fire OL. I Albertville i 1992 vant han to bronsemedaljer.

I 1993 vant han verdenscupen sammenlagt.

- Vi er veldig glade for at vi nå har fått på plass Mikael. Vi har brukt god tid på å få ham vi virkelig ønsket. Mikael er erfaren som både trener og utøver på topp internasjonalt nivå. Vi var ute etter en med totalkompetanse på skiskyting, men med spesiell styrke på skytedelen. Det blir spennende å få inn nye impulser og utenlandsk erfaring i teamet vårt, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

- Det blir fantastisk å få overta ansvaret for Norge, som jeg ser på som verdens beste herrelag. Min utfordring blir å utvikle laget ytterligere sammen med det dyktige teamet som allerede er på plass.

- Mitt hovedfokus bli å utvikle skytedelen i nært samarbeid med Joar Himle og Roger Grubben. Jeg ser virkelig frem til å jobbe med et lag med sultne veteraner som blant andre Ole Einar og Halvard, som hele tiden søker ny utvikling. Bak dem kommer ungguttene med Emil Hegle Svendsen i spissen, som puster veteranene i nakken. Med et slikt lag ligger det godt til rette for utvikling, sier Mikael Løfgren i en pressemelding.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere