Vegard Breen skal i 2014 sykle for verdenstourlaget Lotto Belisol. Det gjør at Joker Merida mister sitt desidert klokeste sykkelhode.

Nå er erstatteren klar. Han er svensk og Heter Philip Lindau. 22-åringen har syklet to sesonger for Team CykeCity, før han ble med videre i sammenslåingen av det laget og det norske Unaas-laget.

Hans største prestasjon på sykkelsetet er seieren i det svenske mesterskapet i 2011.

Philip Lindau blir den andre svensken på Joker Merida. Fra før sykler Edvin Wilson på laget.

Les også: Verdensmesterens lykkelige millionvalg

Fornøyd Van Oudenhove
Sportssjef Gino Van Oudenhove er naturlig nok godt fornøyd med sin nyeste signering.

- Vi har virkelig tenkt gjennom lagsammensetningen for 2014. Vi skal dekke alle type områder. Vi har temporyttere, klatrere og spurtere nå, sier han til procycling.no.

Dermed gjensto det å finne en erstatter for Vegard Breens kloke hode.

- Vi var ute etter en erstatter etter det Breen var god på. En smart og rutinert rytter som også har egne ambisjoner. Da kom vi fram til Philip Lindau. Jeg har snakket mye med han og personer som har jobbet med han. Vi tror det blir et bra valg. Han er en solid rytter, sier Gino Van Oudenhove.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Joker har alltid vært interessant
Selv er Philip Lindau godt fornøyd med overgangen til Gino Van Oudenhove og Joker Merida.

- Jeg synes Joker er et av de beste lagene. Jeg har syklet mye mot dem ute i Europa. Det er noen andre lag og Joker som har vært lag jeg har kunnet tenke meg å kjøre for. Joker har alltid vært interessant for meg. Det er gode ryttere og ledere på laget, sier Philip Lindau til procycling.no.

Selv beskriver han seg selv som en allsidig rytter

- Jeg er en angrepsvillig rytter som har en bra avslutning. Jeg kan også kjøre ganske bra på prologer og tempoer nå beina er gode, sier han.

Les også: Baskisk klatrer blir lagkamerat med Edvald

Smigret over Breen-sammenligning
Når procycling.no forteller at Gino Van Oudenhove beskriver han som en smart og taktisk rytter er han enig.

- Det stemmer bra det. Jeg er taktisk bra. Jeg er ikke alltid sterkest, men jeg har en god følelse for sykkeltaktikk og brudd.

Om han kan gå direkte inn å erstatte Vegard Breen er han noe mer usikker på. Uansett er sammenligningen smigrende for svensken.

- Vegard er jo en veldig sterk syklist. Det er en ære for meg å kunne gå i hans fotspor. Vegard har vært ekstremt bra i år, og det er det jeg sikter mot også, forteller Lindau.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Wilson med varme anbefalinger
Lindau blir som nevnt den andre svensken på Joker Merida, og faktisk bare den andre utlendingen gjennom lagets ni år lange eksistens.

Edvin Wilson er den andre, og de to har tidligere kjørt sammen.

- Jeg og Edvin har hatt mye kontakt gjennom året. Jeg liker Edvin og stoler på alt det gode han har sagt om laget, forteller Lindau.

- Hva slags ambisjoner har du for deg selv i Joker?

- Det er vanskelig å si. Jeg har hatt mye uflaks i år. Jeg tror kapasiteten min er høy, men jeg har hatt mye uflaks. Jeg håper å kunne utvikle meg mer i Joker Merida og se hvor langt det kan gå. Jeg vet ikke hvor langt det kan gå nå. Jeg vil bare utvikle meg, avslutter han.

Fra før er Jo Kogstad Ringheim og Odd Christian Eiking nye ryttere på Joker Merida.

PS: Truls Engen Korsæth fortsetter i laget. Ifølge GD.no har lillehammergutten fått tilbud om ny kontrakt som han vil takke ja til. Korsæth vil også satse mer på landeveien i 2014. Inntil nå har han kombinert terreng og landevei.