Det ble kjent tidligere i år. Denne sesongen skal nemlig TV2 og NRK dele på rettighetene på skiskyting.

– Det er kult. Han burde ringe meg så skal han få noen tips på hvordan skiskyting fungerer, forteller den svenske skiskytteren, Sebastian Samuelsson, til svenske Aftonbladet.

LES OGSÅ: Johaug fikk trussel fra forbundet: Gjør du dette, nekter vi deg å konkurrere

Samuelsson, som i fjor ledet verdenscupen i store perioder, mener at skiskytingen ikke trenger Northug til å få flere øyne på sporten da det allerede er ganske populært rundt i verden, men han ønsker likevel Northug velkommen.

– Skiskyting har veldig bra visninger, både i Sverige og alle andre steder. Det er ikke sånn at han trenger å komme inn og redde sporten. Men det er kult. Det viser at man virkelig satser på skiskyting og ønsker å ha bra TV-sendinger, sier Samuelsson.

Forbauset Nilsson

Samuelsson er ikke den eneste svenske skiskytteren som har reagert på nyheten om at Northug blir skiskytterekspert. Den tidligere langrennsløperen, Stina Nilsson har også gitt sine tanker om den nyheten.

– Jeg fikk høre det i et intervju, så det var helt nytt for meg. Jeg trodde at han skulle konkurrere i langløp i år, uttaler hun til den svenske avisen, før hun følger opp med å fortelle at hun har troen på den norske stjernen som ekspert.

LES OGSÅ: Rekdal fnyser av ekspertuttalelse: – Jeg er helt uenig

– Han er en såpass sterk TV-profil så jeg ser ikke negativt på det. Jeg tror han komme til å gjøre en god jobb.

Satser på langløp

Northug er en av tidenes mest meritterte langrennsløpere med blant annet 13 VM-gull og to OL-gull. Han fortalte i starten av august om sin satsing på langløp denne sesongen. Senere kom det også fram at han starter sitt eget lag.

Felles for både Nilsson og Samuelsson er at de hadde Northug som sitt store idol som yngre.

Årets skiskyttersesong starter på Sjusjøen 11. november.