De svenske tvillingene har denne sesongen løftet seg til superstjernestatus i National Hockey League (NHL). Henrik Sedin ligger i skrivende stund på andreplass i poengligaen med 27 mål og 90 poeng på 67 kamper, bare slått av Alexander Ovetsjkin, mens Daniel har gjort 64 poeng på 49 kamper.

29-åringene er sammen med kanadieren Roberto Luongo de største stjernene i Vancouver Canucks, men svenskenes stjerner skinner også utenfor ishockeybanene.

Denne uka donerte Daniel og Henrik Sedin, sammen med sine koner Marinette og Johanna, 8,8 millioner kroner til byggingen av et nytt barnesykehus i Vancouver. Sedin-brødrene har bodd i den kanadiske byen i ti år, og ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

- Henrik og jeg er sammen med familiene våre veldig heldige som får leve og bo i denne fantastiske byen og provinsen. Vi er innstilte på å gi noe tilbake til det lokalsamfunnet vi bor i, og ønsket å gjøre noe som vil komme barn og familier i provinsen til gode, sier Daniel Sedin.

8,8 millioner kroner er mye penger, men brødrene har definitivt råd til å gi bort et slikt beløp. I fjor sommer undertegnet tvillingene hver sin femårskontrakt med Vancouver Canucks. Begge vil få 35 millioner dollar i løpet av de neste fem sesongene. Dette tilsvarer 206 millioner norske kroner - 41,3 millioner kroner i året.