*Nettavisen* Sport.

Svenske stjerner i fritt fall

Foto: Getty Images

Markus Näslund og Henrik Lundqvist er stjerner på hvert sitt lag. Totalt har de tapt sine 11 siste kamper.

15.03.06 10:09

Både Vancouver Canucks og New York Rangers bare taper og taper for tiden. Natt til onsdag tapte Rangers 3-5 for Carolina - lagets sjette strake tap.

Den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist fikk en hvilepause og stod over nattens kamp etter tap i sine fire siste kamper. Rangers lot reservemålvakten Kevin Weekes få sjansen - uten at det hjalp nevneverdig.

Thornton forbi Jagr
I løpet av denne perioden har Rangers-stjernen Jaromir Jagr mistet sin klare ledelse i poengligaen. Jagr har bare to mål og én assist på sine seks siste kamper, mens Joe Thornton (San Jose Sharks) med 17 poeng på sine åtte siste kamper har overtatt ledelsen i NHLs poengliga. Thornton har 95 poeng mot Jagrs 94.

- Det er ingen god situasjon vi er i. Alle vet hvor viktige de fire neste kampene på hjemmebane er. De kan avgjøre sesongen vår. Det er i alle fall slik jeg ser på det, sier Jaromir Jagr til AP.

Rangers ligger likevel nokså trygt oppe på tabellen i den østre avdelingen i NHL. Det er 14 poeng ned til 9. plassen og feil side av sluttspillstreken.

Näslund ute av form
Vancouver står det verre til med. Laget har fem strake tap, og er bare to poeng foran Edmonton, som er på 9. plass i den vestre avdelingen. Natt til onsdag ble det 0-5 mot Nashville Predators. En del av forklaringen på tapsrekken er at lagets største stjerne, Markus Näslund, er ute av form.

Svensken har gått poengløs av isen i fire strake kamper, og målløs av isen i fem strake kamper.

- Vi hadde sjanser, det handler bare om å sette dem og få disse viktige målene, sier Näslund til AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.