*Nettavisen* Sport.

Svenskebråket har så vidt begynt

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

KOMMENTAR: RBK ble sint da Sverige ville rappe Hamrén. Nå vil RBK rappe en annen svenske.

30.10.09 10:07

Det eksploderte til slutt for RBK-direktør Nils Skutle da den svenske fotballpresidenten Lars Åke Lagrells flørt med Erik Hamrén hadde gått for langt.

I et intervju som sto på trykk i VG tirsdag, gjorde en harmdirrende Skutle det klinkende klart at det ikke under noen omstendighet ville bli aktuelt å slippe Hamrén ut av RBK-kontrakten, som strekker seg ut 2010-sesongen.

Samme dag var det pressekonferanser på Lerkendal. Først måtte en tydelig ubekvem Erik Hamrén innrømme at han var interessert i landslagsjobben i Sverige, og deretter måtte en like ubekvem Erik Hoftun erkjenne at ingenting er absolutt i fotball.

Kunne blitt støyfritt, men ...
Etterpå er ordkrigen via media blitt til mer diplomatisk telefonkontakt mellom partene, og selv om Rosenborg offisielt hevder det motsatte, tyder stadig mer på at Hamrén likevel blir svensk landslagssjef.

Det betyr imidlertid ikke at bråket er slutt.

Kanskje snarere tvert imot.

For Erik Hamrén ut, betyr at Rosenborg – nok en gang – må finne seg en ny trener.

Akkurat det kunne ha blitt en problem- og relativt støyfri prosess, hvis de hadde henvendt seg til en som var ledig på markedet. Dem er det noen av akkurat nå.

Åge Hareide og Trond Sollied, for eksempel. Ola By Rise. Og Knut Torbjørn Eggen (som har varslet at han vil tilbake som topptrener, tilfeldig at det skjedde akkurat nå?). De to første ser i utgangspunktet ut som mer åpenbare kandidater enn de to siste, og Hareide har i tillegg fridd offentlig om å få en ny sjanse i RBK – blant annet via Nettavisen.

Redd for gamle hester
Men Rosenborg har brent seg før på innavl, Rune Bratseth fraråder sin tidligere arbeidsgiver å hente fram en gammel hest fra stallen – og det kan virke som den gamle og den nye sportsdirektøren er på bølgelengde.

Fredag skriver i hvert fall VG at de fra godt informert hold har fått vite at Stabæk-trener Jan Jönsson står øverst på ønskelista i det øyeblikket Erik Hamrén er historie.

Bare så det er sagt: Ikke alle kommer til å like at Rosenborg gjør kur til Stabæk-treneren.

Ryktene om RBKs Jönsson-interesse har versert noen dager allerede, og Stabæk har også allerede rukket å be trønderne holde fingrene av fatet.

Og Stabæk er ikke de eneste som nok helst ser at Rosenborg ikke kommer løpende etter Jönsson med smigrende ord og store seddelstabler.

Friske fraspark
For Jönsson er, som kjent, også en høyaktuell kandidat til jobben som norsk landssjef. Kanskje til og med den aller heteste kandidaten. Mye tyder på det, for hvis ikke hadde trolig Egil Drillo Olsen for lenge siden vært presentert som ny landslagssjef.

På lønn kan i hvert fall toppfotballsjef Nils Johan Semb neppe konkurrere med RBK-direktør Skutle.

Regn med at det at det kommer til å bli friske fraspark de nærmeste dagene, både rundt forhandlingsbord og i media.

Hvordan det ender?

Her er mitt tips, basert på mer eller mindre kvalifisert gjetting:

* Erik Hamrén blir svensk landslagssjef
* Jan Jönsson blir norsk landslagssjef
* Åge Hareide blir RBK-trener

I så fall er det Stabæk som sitter igjen med svarteper. Og hvem som da skal trene dem, er et vidåpent spørsmål.

Selv ikke dominoeffekten vil nok gjøre Drillo aktuell for den jobben.

PS. Ståle Solbakken kan plutselig dukke opp som en joker. Riktig nok har FC København kommet seg til hektene i seriesammenheng etter en svak start, men Champions League glapp og torsdag gikk de på et pinling 0-5-tap i cupen. Det er ikke gitt at FCK ønsker å tviholde på sin norske trener.

Les flere sportskommentarer her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.