*Nettavisen* Sport.

Svenskekrigen starter lørdag

Svenskene regner med å ta alle plassene i lørdagens sprintfinale i Düsseldorf. Det er naturligvis uakseptabelt for Norge, som forbereder seg på en real langrennskrig denne vinteren.

20.10.04 13:16

- Peter Larsson har uttalt at han forventer at Sverige tar alle finaleplassene på lørdag. Det skal vi selvfølgelig forhindre, sier trener Ulf Morten Aune til TV 2 Nettavisen.

Sverige har dominert skøytesprinten stort de siste to årene, med Tobias Fredriksson, Bjørn Lind og Peter Larsson i spissen.

- Det hegemoniet skal vi ta tilbake i år, fastslår Aune.

To mann i hver finale
Norges mål i årets sprintverdenscup, er å få med to mann i hver finale. Første sjanse kommer lørdag, på kunstsnøen i Düsseldorf. Neste verdenscuprenn kommer først langt ut i november.

- Denne helgen har jeg størst forventninger til Tor Arne Hetland, John Kristian Dahl og Håvard Bjerkeli. Og Børre Næss, som kom sterkt på slutten i fjor, kan slå til for fullt i år, tror Aune.

Norge stiller med sju eller åtte mann i åpningsrennet. Foruten Håvard Bjerkeli (27), Tor Arne Hetland (30) og John Kristian Dahl (22), deltar også Børre Næss (21), Krister Trondsen (26), Arve Skåren (27) og Johan Kjølstad (21), som ble juniorverdensmester for to år siden.

Trond Iversen sliter med en lett forkjølelse, og er usikker. Trondsen, Skåren og Kjølstad er ikke med i landslaget, men deltar gjennom det såkalte impulslaget.

Aune er naturligvis spent foran premieren.

Spent på forholdene
- Det er spesielt i Düsseldorf, i og med at det er tilkjørt snø. I fjor var det varmt og vanskelige forhold. Med en gang det blir langsomme forhold, blir det vanskeligere for de rene sprinterne, forteller landslagstreneren.

Norge kom til Oberhof mandag, etter to uker med høydetrening i Val Senales.

- Det skal bli veldig greit å få en konkurranse nå. Vi har trent hardt siden mai, sier Aune.

Det skal svenskene få merke lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.