Svenskene depper: «DRITT-VINTER»

NORSK JUBEL: De svenske avisene er ikke i topphumør etter at de norske langrennsløperne gjorde rent bord under verdenscuphelgen på Lillehammer.

NORSK JUBEL: De svenske avisene er ikke i topphumør etter at de norske langrennsløperne gjorde rent bord under verdenscuphelgen på Lillehammer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix / Expressen.se / Aftonbladet.se)

Söta bror er ikke fornøyd med den norske storeslemmen.

07.12.14 16:30

De norske langrennsløperne har regelrett herjet under helgens verdenscup på Lillehammer.

På både dame- og herresiden har de norske løperne tapetsert pallen i rødt, hvitt og blått på det som har vært av øvelser. Hele 17 pallplasser ble det til sammen på seks renn.

For Sveriges del ble det skuffende plasseringer for de største håpene Charlotte Kalla og Emil Halfredsson, og tabloidene Expressen og Aftonbladet gjør det tydelig hvor skuffende de siste resultatene er.

«Nei ... Det her ser ut til å bli en skikkelig DRITT-VINTER» skriver førstnevnte avis på sine nettsider, mens Aftonbladets ekspertkommentator Mathias Fredriksson sier at Norge «nå vel er oppe i 30-0» og tenker da på antall pallplasseringer.

Og det er sannelig ikke langt fra sannheten.

Så langt denne sesongen står de norske løperne for ikke mindre enn 25 besøk på pallen.

Svenskene har på sin side én pallplassering.

Svenskenes landslagstrener Rikard Grip er naturligvis ikke fornøyd med starten på sesongen, og mener det er negativt at Norge er så overlegne.

- Det er veldig tidlig i sesongen, men vi kan ikke gjøre annet enn å ta av oss hatten og la oss imponere av det de har fått til. Men det er aldri bra at en nasjon er så overlegen, sier han til Expressen.

Også Charlotte Kalla ser negativt på den norske dominansen.

- Det er jo en fare for interessen rundt sporten, men vi andre kan ikke gjøre noe annet enn å yte vårt beste og håpe at vi skal nærme oss, sa hun til NRK etter søndagens 10-kilometer hvor hun endte på 5.-plass.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.