RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene frykter trist VM

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Sverige har rekordfå medaljehåp i verdensmesterskapet i Berlin.

Lørdag går startskuddet for VM i Berlin. Der stiller vårt naboland med sjeldent få medaljehåp på startstreken. For etter flere gyldne år på rødt tartandekke, mangler den svenske friidretten sine største stjerner i friidrettsmesterskapet.

Høydehåp
I VM i Helsinki for to år siden, ble det to gull og én bronsemedalje for Sverige. Mye skal til for at det skal kopieres i år.

Høydevinner Kajsa Bergqvist har lagt opp. Sjukampvinner Carolina Klüft har for det første satset kun på lengdesprang i år – og er for det andre uaktuell for mesterskapet grunnet skade.

Dermed er det kun Emma Green som står igjen av de tre medaljevinnerne fra 2007. Høydehopperen har slitt mye med skader og motivasjonsproblemer siden hun for alvor slo gjennom med sin bronsemedalje som 20-åring.

Green er likevel optimistisk før VM tar til.

– Det er alle muligheter for å slå til i en VM-finale. Jeg kjenner ingenting til skadene nå, og jeg håper å nå finalen og gjøre min beste konkurranse for sesongen i VM, sier Green ifølge svenske Aftonbladet.

Tynt i rekkene
Bak Green er det i tillegg tynt i rekkene for Sverige. For mens man i starten av årtusenet hadde flust av talenter på friidrettsbanen, har det blitt lengre mellom talentene de siste årene, etter hvert som stjerner som Bergqvist, Stefan Holm, Klüft og andre har gått andre veier.

Til tross for at den svenske troppen teller hele 25 navn, er det få medaljefavoritter å spore. Håpet er at Green finner formen akkurat i tide, og at andre, som for eksempel Michel Tornéus i lengde, skal kunne overraske når mesterskapet tar til.

De etablerte stjernene står tilbake med enten skader eller elendig form. Hekkejentene Susanna og Jenny Kallur går begge glipp av VM grunnet skader. Samme altså med Carolina Klüft. Christian Olsson ville vært et medaljehåp i tresteg, men står over grunnet for dårlig form. Magnus Arvidsson kunne vært med å kjempe mot Andreas Thorkildsen på en god dag med formen inne, men heller ikke han vil stille med dagens form.

Dermed kan det bli en mager medaljefangst for svensk friidrett denne gangen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere