Gå til sidens hovedinnhold

Svenskene frykter Vålerenga

Har mistet de største stjernene og tapt mange kamper.

(iOslo.no) Det svenske topplaget Helsingborg kommer torsdag til Oslo for å møte Vålerenga i kvartfinalen i Royal League. For tiden er laget mest kjent for nordmenn som hjemklubben til Henke Larsson. Men Larsson er på utlån til Manchester United og når ikke hjem før svensk seriestart senere i mars. Samtidig har en annen av klubbens store profiler, Andreas Granquist, forlatt klubben til fordel for Kristofer Hæstads Wigan.

Helsingborg-trener Stuart Baxter er ikke overmåte optimistisk før møtet på Bislett.

- Det er vanskelig. Vi vet at Vålerenga er et sterkt lag. De slo Elfsborg, og vi vet det blir en veldig tøff kamp, spesielt i Oslo. Men vi gleder oss til den fine banen, sier han til iOslo.no.

Dårlig oppkjøring
Laget kommer fra en begredelig vinteroppkjøring. Fire treningskamper har endt med tre tap så langt i 2007, og siste seier kom mot afrikanske Amazulu i januar.

- Hvordan skal dere slå Vålerenga?

- Vi skal konsentrere oss på å få til spillet, for vi må finne tilbake til vårt gode spill. Vi mangler flere spillere, og det svekker oss mye.

Lider uten Henke
- Navnet nordmenn flest forbinder med Helsingborg nå er Henke Larsson. Hvordan skal dere klare dere uten ham?

- VI har slått lag før uten Henke. Men da hadde vi Andreas Granquist i laget. Vi er avhengige i å prestere i alle ledd, sier Baxter.

- Hvem frykter dere mest?

- Vi har sett Vålerenga spille, og jeg vet at de har noen store navn. Jan Derek (sørensen, journ. anm.) har blitt bedre og bedre for dem. En styrke de har er at de kan levere mål på veldig mange måter. Men får vi til vårt spill kan vi gi Vålerenga en bra fight.

- Vi må være i toppslag
Om vi ikke klarer å få det bedre enn vi har gjort det tidligere denne vinteren, får vi en tøff dag. Vålerenga er et så godt lag at vi må være i toppslag hele matchen.

Kampen går på Bislett torsdag 1. mars klokka 19.30.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai