*Nettavisen* Sport.

Svenskene hyller Norge

Svenske medier var fulle av beundring for det norske laget, som var best i «slaget om Skandinavia».

02.02.05 09:12

Svenskene fokuserte på slurvete svensk spill, spesielt i utvisningsperioden da Sverige hadde én mann mer på banen, og tapte perioden 0-4, men tv-kommentatorene Robert Perlskog og Claes Hellgren på TV4 var likevel imponert over det tidvis glimrende norske spillet.

Nyter
- Kjelling! Hvilken spiller. Jeg nyter av Norge og lider med Sverige, utbrøt Hellgren.

Den tidligere toppmålvakten mener Norge kan gå langt i mesterskapet.

- Vi ser her et riktig godt norsk lag som er på vei til å gi Sverige en skikkelig en på nesen. I tillegg til at de har en god sjanse på semifinale. De har et kanonlag som kan gå hele veien, sa han.

Slurvet
Studioekspert Andreas Larsson mente Norge var bra, men også at Sverige slurvet.

- Vi har for ustabilt forsvarsspill. 5-1-forsvaret funker ganske bra en stund, men ikke hele veien. Vi har enorme problemer med Løke på streken, sa han.

Jonas Larholm var svensk toppscorer i kampen. Også han var imponert over Norge.

- Vi gikk inn og kjempet, men det holdt ikke i dag. Nordmennene var riktig gode, sa han til TV 4.

- Sverige utspilt!
Storavisen Dagens Nyheters journalist, Lars Grimlund, skriver at Norge utspilte Sverige.

- Norge vant kampen på tribunen. Men hva som var enda verre var at de vant den også på banen. Sverige tapte ikke bare slaget om Norden med 34-31. Man tapte også en stor del av sin håndballære. Når det skulle avgjøres, falt Sverige sammen som et korthus. Denne gangen handlet det ikke om et hederlig tap, men om å bli realt utspilt. Når Norge satte gassen i bånn, hang verken de svenske ungdommene eller veteranene med.

Raske
Aftonbladet skriver i sin tittel: «Sverige tapte mot sterkt Norge», i en artikkel fra TT. Selv om de fokuserer få det svenske slurvet, unnlater de ikke å rose Norge.

- Nordmennene var raske på å få tak i ballene, og kontret inn mange mål. Det var den norske lagkaptenien Glenn Solberg som styrte det norske spillet og foret linjespiller Frank Løke med flere innspill. Løke åpnet opp store hull i det svenske forsvaret, skriver Tidningarnas Telegrambyrå.

Les også: Slik går Norge til semifinalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag