Gå til sidens hovedinnhold

Svenskene hyller Norge

Svensk presse legger seg langflate for Norge som skinasjon, men har også noen bortforklaringer på lur.

Norge tok med seg 19 medaljer hjem fra Oberstdorf-VM. Ingen annen nasjon var i nærheten av den norske medaljesankingen. Det har ikke gått upåaktet hen i svensk presse.

Norge regjerer
Dette skriver Svenska Dagbladet:

«Nesten 5000 norske supportere har invadert Oberstdorf de siste ukene. De har fått juble. Om og om igjen. Norge regjerer i skiverdenen. Norge tar med seg 14 medaljer hjem for langrennet – Sverige tre. Hvorfor er Norge så mye bedre?

- En årsak er at det finnes en meter snø et kvarter fra hovedstaden. Hadde vi hatt et Holmenkollen på Djurgården, hadde langrenn vært en spontanidrett for mange flere. I Norge går flere mennesker på ski på alle nivåer, og talentene blir flere, sier den svenske landslagssjefen, Per-Erik Rönnestrand.»

Maktdemonstrasjon
Göteborgs-Posten kaller Norges prestasjoner i VM for en «enorm maktdemonstrasjon».

«Tidligere var 14 medaljer i Oslo-VM 1982 Norges beste mesterskap. Men da var det bare 13 øvelser i langrenn. I VM 2005 var det 19. Den eneste øvelsen Norge ikke fikk medalje i, var damesprinten – der Marit Bjørgen var hele VMs største favoritt.»

De gjør også et poeng av at Sverige bare fikk med seg ett gull, ett sølv og en bronse.

«Med fasit fra VM kan vi konstatere at svensk langrenn virkelig savner sin storstjerne Per Elofsosn», skriver GP.

Aftonbladet mener de norske forberedelsene til mesterskapet har vært uovertrufne.

Må følge etter
«Tre nordmenn i topp på femmila fullbyurdet Norges suksess i Oberstdorf. Hemmeligheten bak framgangene skyldes høydetrening. Nå må Sverige følge etter. Neste år venter OL i Torino – i høy høyde – og der må Sverige lykkes med forberedelsene.», skriver svenskenes største avis.

De avrunder med å slå fast følgende:

«Norge har dominert VM i langrenn, og svenskene har hatt et mislykket mesterskap. Nei, det har handlet om Norge. Som vanlig.»

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken