VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Calle Halfvarsson har tidligere hevdet at han er i stand til å ta Petter Northug i en spurt, men det viste han ikke fredag.

Svensken måtte nemlig se seg slått av Petter Northug på oppløpet under herrestafetten i VM, og igjen måtte svenskene ta til takke med sølv.

Northug var ganske overlegen på oppløpet, og Halfvarsson hadde ikke i grunn så mye å stille opp med. Selv svenske Aftonbladet valgte å hylle nordmannen.

«Regner med at dere sender en annen ankermann neste gang», skriver avisen på sin forside.

Etter løpet sier svensken at det skortet på med kreftene i møtet med den norske langrennsstjernen.

- Jeg hadde ikke den pigge følelsen i kroppen og fikk ikke skikkelig svar i den siste bakken, og da går det ikke mot Petter Northug. Man må ha en toppdag og kjenne sprett i beina og det gjorde jeg ikke i dag, sier han etter løpet.

- Jeg er i form, men jeg synes ikke jeg får det svaret jeg hadde håpet på i den siste bakken, fortsetter han.

Her er Petter Northug på pressekonferansen i Val di Fiemme:

HTML EMBED

- Hadde bestemt meg
Halfvarsson forteller at han hadde planen klar før etappen, men at den ikke fungerte optimalt.

- Jeg hadde bestemt meg for å rykke i den siste bakken og brydde meg ikke om at det gikk sakte fram til den og at andre lag tok oss igjen. Jeg har fart nok til å kjempe i toppen, sier han.

- Jeg var så tom etter bakken, så jeg følte ikke at jeg klarte å spurte skikkelig. Det var ikke en bra spurt, forteller svensken.

- Ble du psyket ut av Petter?

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Nei, absolutt ikke, men det blir psykisk slitsomt når du gjør et rykk og ikke klarer å riste av deg den som ligger bak, men at han ligger i ryggen på vei ut av den siste bakken. Vi vet at det er en fordel å ligge i dragsuget. Men jeg prøvde. Jeg prøvde å klinke til, men det holdt ikke, avslutter Halfvarsson.

- Var skibom
Johan Olsson, som gikk den andre etappen for Sverige, mener svenske hadde dårlige ski.

- Jeg ville gjøre noe, men jeg hadde helt enkelt for ujevn glid. Jeg hengte ikke med. Jeg hadde bra feste, men tapte i utforbakkene. Det blir vanskelig når man må gå fem sekunder raskere enn Vylegzhanin i hver bakke. Det klarer man ikke, sier han.

- Det var skibom på Sverige i dag?

- Ja. Det var en fordel å gå bak i dag, sier han.

- Hva synes du om Calle Halfvarssons avslutning?

- Petters medisin
- Fantastisk bra! Han gjorde nøyaktig som vi hadde pratet om på forhånd. Vi snakket om taktikken i går og hva han skulle gjøre, og vi avtalte å prøve Northugs egen medisin, å prøve å stikke fra i bakken. Men han sier selv at han ikke hadde beinene og orken til å drive på hele bakken. Da blir det sånn. Han gjorde et perfekt taktisk opplegg. Jeg tror Petter Northug hadde forsøkt å stikke i den bakken hvis ikke Calle hadde gjort det.

- Det var mange som syntes det ble spennende da han stakk, han fikk jo en luke, men Petter er for rask, avslutter Olsson.

Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug gikk stafetten for Norge. Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson gikk for Sverige.

Russland ble nummer tre.