*Nettavisen* Sport.

Svenskene ser fram til drømmekamp

Foto: Lionel Cironneau (AP)

Kan Robin Söderling gjøre livet surt for Rafael Nadal igjen?

Siden debuten i 2005 har Rafael Nadal spilt 43 tenniskamper på Roland Garros i French Open.

Han har vunnet 42 av dem.

Det eneste tapet kom i 2009, i fjerde runde av turneringen - mot svenske Robin Söderling.

Førstkommende onsdag har den svenske 26-åringen muligheten til å gjenta bedriften fra to år siden, når de to møtes i kvartfinalen på den franske grusen.

- Utrolig tøft
Det er klart etter at Söderling gjorde kort prosess med sin motstander i fjerde runde på mandag, Gilles Simon.

Med to tidlige break skaffet Söderling seg en 3-0-ledelse allerede etter åtte minutters spill, og derfra og inn var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

Det endte til slutt 6-2, 6-3, 7-6 i svenskens favør, som altså kan gjøre seg klar til å møte verdensener Nadal om to dager.

En match som begge de to tennisspillerne ser fram til med forsiktighet.

- Nå har ingen spilt like godt som Djokovic (som fortsatt er ubeseiret på tennisbanen hittil i år, journ.an.). Han er den beste uansett hvor man spiller. En spiller kan ikke holde en jevn form hele tiden, men det er utrolig tøft å slå Nadal på grus, sier Söderling.

Og kommende onsdags motstander svarer:

- Söderling er en av de beste spillerne, det blir en tøff match. Han har spilt to finaler her, og vet hva det handler om.

Hanekamp
Så gjenstår det å se om tonen er like høflig når spillerne entrer Roland Garros på onsdag.

Det er nemlig ingen hemmelighet at de to tennisstjernene ikke alltid har hatt like høye tanker om hverandre. De følgende beskrivelsene er hentet fra en artikkel om Söderling og Nadal fra 2010, men er like relevante nå som da:

I 2007 møttes de to i Wimbledons tredje runde, en kamp som gikk over fem sett og flere dager etter utsettelser på grunn av regnvær. Nadal vant kampen, men det var ikke det som ble mest omtalt i etterkant.

Söderling var nemlig svært frustrert over at Nadal ofte brukte lang tid før han servet. Ved et tilfelle gikk Söderling av banen mens Nadal gikk gjennom sine langdryge rutiner.

Da svensken kom tilbake på banen, sa Nadal sarkastisk mens han holdt opp ballen: «nye baller». Det fikk svensken til å gjøre narr av Nadals vane med å nappe seg i shortsen før han servet.

- Ingen har noe pent å si om ham
Det hender at tennisspillere spøker godlynt med hverandre på den måten, men det var ikke vennlig mobbing som fant sted. Det var en hanekamp.

Etter kampen, som Nadal vant, var det så vidt spillerne nedverdiget seg til å takke hverandre for kampen. Og på den påfølgende pressekonferansen smalt det fra Nadal:

- Jeg synes ikke han oppført seg pent. Syv ganger har jeg hilst på ham uten å få svar. Jeg har snakket med flere spillere, og ingen av dem har noe pent å si om ham.

Söderling repliserte:

- Jeg ville aldri sagt noe slikt om noen på en pressekonferanse. Eller forresten, jeg kunne sagt det samme.

Også ved senere anledninger har det vært iskald temperatur mellom de to stjernene, men den siste tiden ser forholdet ut til å ha bedret seg noe.

Den neste hanekampen mellom Nadal og Söderling avgjøres uansett på tennisbanen i Paris på onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.