Denne situasjonen skapte sinne blant svenskene i VM:

Heidi Wengs jubelbrøl ved siden av Frida Karlsson under VM i Oberstdorf etter stafetten skapte sterke reaksjoner i den svenske leiren.

I et intervju med NRK hadde Karlsson nettopp snakket ut om nederlaget da Weng kom jublende inn i foran kameraet etter å ha blitt kalt inn av kanalens reporter.

- Jaaaaaaaaa, wooooooo! Var ikke det deilig? utbrøt Weng, mens Karlsson måtte vike og fortsette på den tunge runden for å forklare hva som gikk galt.

Fra svensk side ble den norske jentas oppførsel kalt usportslig, mens Weng ikke kunne forstå hvorfor svenskene tok seg nær av at hun jublet litt ekstra etter gullet.

LES OGSÅ: Iversen måtte advare Weng: - Jeg var skikkelig streng med henne

Kuppet Wengs intervju

Søndag var Weng på toppen av seierspallen igjen, denne gangen som vinner av tremila i sveitsiske Engadin. Weng vant foran svenske Ebba Andersson.

Da 29-åringen sto i seiersintervju med svenske medier etter rennet, så rivalene fra Sverige sitt snitt til å få revansj for episoden med Karlsson under VM.

Weng ble intervjuet av Expressen da Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Jonna Hagström dukket opp i strålende humør ved siden av den norske jenta. Weng var midt i en setning, og ble litt satt ut, men tok det hele med et smil.

LES OGSÅ: Mener Weng ikke er til å kjenne igjen

- Det føltes som mållinjen var ... mållinjen var lenger og lenger unna, sa Weng i intervjuet før hun snudde seg mot den svenske gjengen.

- Er dette hevn for det som skjedde i VM? spurte reporteren.

- Ja, men er ikke det hyggelig, da? De virker fornøyd, svarte Weng.

Tremilsvinneren ble deretter tvunget til å gå videre i den såkalte pressesonen da de svenske jentene tok plass for å bli intervjuet av Expressen.

Svenskene: - «Pay back time»

Grunnen til at svenskene feiret som de gjorde er at de blågule stakk av med verdenscuptrofeet for å ha vunnet nasjonscupen på kvinnesiden denne sesongen.

LES OGSÅ: Wengs oppførsel får de svenske langrennsjentene til å reagere kraftig

- Har dere sett noe finere? Det er det største man kan vinne, eller hva? sa Linn Svahn.

Norge har vunnet nasjonscupen på kvinnesiden elleve år på rad, men siden det norske laget ikke har deltatt så mye i verdenscupen denne sesongen, på grunn av koronapandemien, så kunne svenskene bryte den norske rekken av triumfer.

Dette er første gang i historien at Sverige vinner nasjonscupen.

- Det betyr veldig mye å vinne den. Det er veldig fortjent, sier Hagström.

- Verdens beste damelag, skyter Svahn inn.

LES OGSÅ: Heidi Weng vant tremila i Sveits etter sterk avslutning

- Og dere feiret litt ekstra foran Heidi Weng? spør reporteren.

- Ja, jeg synes hun trengte det i dag. Det var deilig. «Pay back time», sier Maja Dahlqvist.

- Men den virkelige «paybacken» kommer neste år, påpeker Linn Svahn.