Lørdag kom det svenske skiforbundet med en pressemelding omkring langrennslandslagets forberedelser til OL.

De har bestemt seg for å flytte det planlagte høydeoppholdet i italienske Seiser Alm, til Livingo etter det de selv beskriver som «høy smittespredning».

- I disse tider må en god organisasjon være fleksibel, og i dette tilfellet, takket være rask jobb, finne et enda bedre alternativ enn det vi egentlig hadde planlagt, sier den svenske langrennssjefen Anders Byström i pressemeldingen.

Den norske leiren har derimot valgt å bli værende i Seiser Alm, og skal bruke skiparadiset som base i høyden for å finpusse de siste detaljene før OL i Beijing.

Les også: Smittefrykt i Sveriges langrennsleir – flytter høydesamling

- Ikke noe mer enn andre steder

Norges landslagslege Øystein Andersen forteller at man har brukt tid på å bestemme seg, men besluttet å bli værende i Seiser Alm.

- Smitten i regionen er faktisk på vei ned, viser de siste rapportene. Samtidig er det ikke noe mer smitte her enn andre steder, sier Andersen til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Risikoen for å bli smittet ville vært større hvis vi bestemte oss for å flytte samlingen, så vi er komfortable med å fortsette her i Seiser Alm.

Han beskriver et strengt «regime» som skal optimalisere Norges sjanser under vinterens OL i Beijing.

- Vi har fått på plass et trygt system både under og etter trening og når utøverne skal spise, så vår oppgave blir å ha så få kontaktpunkter som mulig slik at smitten blir værende utenfor troppen.

Les også:Kobles til Manchester United: - Han er et stykke unna

- Hvorfor tror du svenskene flyttet sitt opphold?

- Det er ikke godt å si. De har sikkert sine grunner til å ta det valget, men jeg vet egentlig ikke hvorfor de endte med å bytte sted. Det er i så fall noe vi ikke vet noe om, sier landslagslegen.

Bestemte seg raskt

Langrennssjef Espen Bjervig kan bekrefte at det norske teamet bestemte seg tidlig for at Seiser Alm var stedet å holde landslagets høydesamling.

- Vi er godt etablert på det hotellet vi er på nå, så vi bestemte oss raskt for å bli værende. Seiser Alm fungerer best for oss, så er det smak og behag hva man liker. Smitten er høy i Europa, så det får vi ikke gjort så mye med.

- Hvordan er dialogen med utøverne angående den pågående smittefaren?

- Vi snakker ofte med både trenere og utøvere underveis i et slikt opphold, men man er innforstått med at man må være ekstra forsiktig denne gangen for å hindre smitte.

Les også:- Premier League-klubb har tilbudt Eriksen kontrakt

Store deler av den norske troppen er allerede på plass i Seiser Alm, mens Emil Iversen tok noen ekstra dager hjemme i Trøndelag. Bjervig bekrefter til Nettavisen at trønderen reiser til Italia mandag.

Lekene i Beijing starter 4. februar, og varer fram til 20.