RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene unngikk fadese

Sist oppdatert:
USA hadde ingen problemer med å banke Slovenia i første VM-kamp i Østerrike. Svenskene, derimot, slet voldsomt. Sjekk resultatene her.

Sverige vant bare 3-2 over Ukraina, en motstander svenskene normalt sett slår enkelt. På stillingen 2-2 kunne Ukraina fort å ha gått opp i ledelsen, men en god Henrik Ljungquist i det svenske målet hindret fadesen. Isteden kunne Daniel Alfredsson banke inn seiersmålet for svenskene to minutter senere.

Overlegne amerikanere
Slovenia maktet ikke å stå imot et offensivt amerikansk lag i sin første kamp i hockey-VM. Boston Bruins Mike Knuble sørget for en tidlig ledelse til amerikanerne etter bare 31 sekunder av kampen. Adam Hall og Mark Parrish fortsatte med hver sin nettkjenning og det stod 3-0 til USA etter første periode.

Knuble og Jeff Halpern ordnet ytterlige to mål i andre periode, og i tredje periode puttet Yan Stastny og Brian Gionta pucken i mål. Kampen endte 7-0 til USA.

Storfavorittene innfridde
Tsjekkia som er en av storfavorittene ved siden av Canada, åpnet sterkt i kampen mot Sveits. Tsjekkerne ordnet to raske mål i starten av første periode. Men så utliknet Severin Blindenbacher for Sveits og det stod 2-1 til Tsjekkia etter første periode.

Tsjekkia dominerte spillet utover i kampen og Kaberle sørget for lagets tredje nettkjenning og seier 3-1.

GRUPPE A:
Slovenia - Hviterussland: 2-1 (kampen ble spilt lørdag)
Russland - Østerrike: 4-2 (kampen ble spilt lørdag)

GRUPPE B:
USA - Slovenia: 7-0
Latvia - Canada: 4-6 (kampen ble spilt lørdag)

GRUPPE C:
Finland - Danmark: 2-1
Ukraina - Sverige 2-3

GRUPPE D:
Sveits - Tsjekkia: 1-3
Tyskland - Kazakhstan 1-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere