RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskenes festaften

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sverige banket Bulgaria sønder og sammen i kveldens kamp! Henke Larsson scoret to mål Og hvilke mål! Se målene her.

Kampen minutt for minutt

Bulgaria åpnet kampen bra og hadde et par små sjanser, men det var svenskene som fikk den første scoringen. Den kom i det 32. minutt. Zlatan ble spilt fri på høyrekanten. Han slo i sin tur ballen inn foran mål, og der kom Ljungberg på løp bakfra og sparket ballen i mål.

Andre omgang åpnet friskt fra Bulgarias side. Yankovich hadde en nikk fra fem meter som gikk like utenfor mål, mens også svenskene var giftige. Fredri Ljungberg klarte imidlertid ikke klarte å overliste Zdravkov da han ble spilt igjennom av Zlatan.

Henke-show
Fra det 57. minutt var det imidlertid ingen tvil. De blågule dominerte totalt. Henke Larson scoret to mål i løpet av ett minutt..Henkes første mål kom på en vakker stupheading etter en pasning fra Anders Edman. Den andre goalen - 3-0-målet - var et innlegg foran målet som Larsson fikk satt foten på.

Zlatans 4-0-scoring kom på straffe etter at Fredrik Ljungberg ble felt innenfor den bulgarske 16-meteren. Marcus Allbäck fastsatte sluttresultatet til 5-0 da han lobbet over keeper, etter å ha blitt frispilt av Henke Larsson.

Les saken: Henkes fyrverkeri

Bakgrunn:
Svenskene har hatt en god oppkjøring til mesterskapet, med en god kvalifisering og gode treningsresultater, og mange håper og tror at Henke Larssons tilbakekomst på landslaget kan gi de blågule noe å juble for i sommerens EM.

Nok er nok
Det er 46 år siden sist Sverige vant en åpningskamp i et stort mesterskap, og oppfatningen i det svenske folket er rimelig klar:

Nok er nok.

Nøkkelen til svensk suksess ligger i flere faktorer. For det første må de stoppe Bulgarias Dimitar Berbatov og Stilian Petrov, som alltid er målfarlige, og forsvaret blir viktig. Samtidig må spillere som Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic ta vare på sjansene de får.

Sverige har en utrolig god statistikk mot Bulgaria. På de ni siste oppgjørene har det blitt sju seire og to uavgjort. Sånt er alltid godt å ta med seg inn i et mesterskap. Forrige gang Sverige og Bulgaria møttes, var i bronsefinalen i VM 1994. Da vant Sverige 4-0.

Ambisjoner
- Vi må være kontrollerte og fornuftige. Men vi har selvtillit i laget. Vi har forberedt oss godt, og vi har ambisjoner for denne turneringen. At Henke kommer tilbake, er akkurat det vi trengte, sier Sveriges trener Lars Lagerbäck.

Sverige er i gruppe med Italia og Danmark også, og det er viktig for svenskene å begynne med seier. Kampen går på Jose Alvalade stadion, og TV 2 Nettavisen følger den direkte, spark for spark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere