Gå til sidens hovedinnhold

Svenskenes kaos får Kalla til å reagere sterkt: - Ikke optimalt

De svenske langrennsstjernene forbereder seg for tiden til OL-sesongen uten ny langrennssjef på plass. Det får Charlotte Kalla til å reagere.

I begynnelsen av juni annonserte Daniel Fåhraeus at han kom til å slutte i jobben som svenskenes langrennssjef.

Han hadde bare jobben i halvannet år, og skal ha valgt å slutte på grunn at han og det svenske skiforbundet skal ha ulikt syn på lederskap.

Det betyr at de svenske langrennsstjernene nå står uten langrennssjef i det den viktige OL-sesongen nærmer som seg med stormskritt. Det er bare to måneder til sesongen starter.

- Ikke optimalt

Men dette er ikke første gang svenskene står uten langrennssjef kort tid før sesongen starter. Høsten 2019 kan minne litt om situasjonen svenskene er i nå.

Da valgte langrennssjef Johan Sares å slutte, og landslagssjef Jonas Peterson fikk sparken etter bare fire måneder i jobben.

Les også: Røthe snek seg inn på kvinnelagets møte. Da fikk han se hva Johaug hadde gjort

Charlotte Kalla innrømmer at hun blir oppgitt over at de nå har havnet i en lik situasjon.

- Det er uheldig at dette skal skje igjen. Det er ikke optimalt, sier hun til Expressen.

Den erfarne langrennskvinnen har denne sommeren blitt valgt til utøverens egen representant i forhandlinger med det svenske skiforbundet.

- Jeg ble sjokkert

34-åringen legger ikke skjul på at hun er misfornøyd med at Fåhraeus slutter i jobben som langrennssjef, og sier hun ble veldig overrasket da hun fikk høre det for første gang.

- Ja, jeg ble virkelig sjokkert. Det var ikke morsomt å komme inn fra trening på morgenen og få beskjeden om at Daniel skulle slutte, sier hun.

Les også: Nossum satt ut av landslagsdebutant Østberg Amundsen: - Ekstremt imponerende

Kalla mener Fahraeus har betydd svært mye for svensk langrenn i løpet av tiden han jobbet som langrennssjef.

- Det han har gjort på skiforbundet på den korte tiden han var langrennssjef har betydd utrolig mye. Og det er ikke bare vi aktive utøvere som synes det. Det er mange forskjellige medarbeidere i forbundet som er enig i det.

Landslagsløper for herrelaget, Oskar Svensson, deler helt og holdent Kalla sin mening.

- Det har jo fungert veldig bra i det siste, så det er klart det er trist. Det føles som et mysterium at dette må skje igjen, sier sprinteren.

Les også: Nedslående beskjed for Sveriges Linn Svahn: - Tøft og uønsket

Kalla uenig med Skiforbundet

Sjef for skiforbundet, Ola Strömberg, mener imidlertid at løperne ikke trenger å bli påvirket av kabalen som ikke går opp.

- De har hatt samme trener i flere år og landslagssjef Anders Byström sitter trygt i sin rolle. Det er faktisk det viktigste for dem, sier han til Expressen.

Og fortsetter:

- Den operative virksomheten ledes av de samme personene som før. Så praktisk talt tror jeg ikke de har mye å bekymre seg for, mener Strömberg.

Kalla deler imidlertid ikke Strömberg sitt syn på saken, og mener løperne blir påvirket av at lederne blir byttet ut så ofte.

- Nei, for sånn er det. Det merket vi for eksempel for to år siden da vi var i Frankrike og Jonas Peterson nettopp hadde sluttet. Trenerne våre fikk umiddelbart økt belastning. Det er mange beslutninger som de da får ta - som indirekte påvirker oss skiløpere, mener hun.

Til vinteren venter som kjent Vinter-OL i Beijing for svenskene og resten av langrennssirkuset. Verdenscupen starter opp 26. november med tre renn over tre dager i Ruka i Finland.