*Nettavisen* Sport.

Svenskenes nye stjerne

Foto: AFP/Scanpix

Robin Söderling (24) er den første svensken i en finale i French Open på ni år.

05.06.09 20:37

Ingen trodde at han kunne slå Rafael Nadal. Det var i grunnen ikke så rart - ingen hadde noensinne slått Rafael Nadal på Roland Garros i Paris.

Svensken brydde seg ikke om forhåndstipsene, og gikk seirende ut av duellen med Nadal, mens tennisverdenen kløp seg i armen for å kontrollere at det ikke var en feberfantasi.

Lang femsettskamp
Dette var i fjerde runde. 25-seedete Robin Söderling hadde fortsatt en lang vei til finalen. Da han feide Nikolaj Davydenko av banen med 6-1, 6-3 og 6-1 i kvartfinalen, ble veien atskillig kortere. Fredag kom han seg også forbi Fernando Gonzalez og semifinalen.

Det skjedde ikke uten svette, for å si det sånn.

Söderling vant de to første settene, 6-3 og 7-5, før chileneren slo tilbake og tok de to neste med sifrene 7-5 og 6-4. Gonzalez fortsatte å dominere også i femte og avgjørende sett, og ledet 4-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Imponerende snuoperasjon
Kanskje tok 12-seedete Gonzalez da seieren for gitt. Kanskje er Söderling bare utrolig seig. Svensken reiste seg i alle fall fra 1-4 og spilte seg fram til 4-4 før han brøt Gonzalez' serve og til slutt servet hjem neste game til 6-4. Seieren var i boks etter tre og en halv time.

Finaleplassen er i boks.

Söderling er den første svenske finalisten i French Open siden 2000, da treneren hans - Magnus Norman (33) - tapte mot Gustavo Kuerten.

24-åringen hadde aldri kommet lenger enn tredje runde i en Grand Slam før årets French Open, og har kun tre ATP-seirer. Disse har til alt overmål kommet på lynraske underlag, som er så langt unna grusen på Roland Garros som man kan komme.

Ikke rart svenskene er begeisret.

Robin Söderling møter Roger Federer fra Sveits i søndagens finale etter at han slo Juan Martin del Potro fra Argentina 3-2 i sett fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.