*Nettavisen* Sport.

Svenskenes yndling ydmyket

Foto: Mick Tsikas (Scanpix/Reuters)

Sverige våkner mandag opp til en tennisnyhet de ikke hadde sett for seg i sine verste mareritt.

24.01.11 11:42

Robin Söderling (26) er mannen som skal ta opp arven etter Björn Borg, Mats Wilander og Stefan Edberg. I Sverige mener man det bare er et spørsmål om tid før Söderling tar sin første Grands Slam-tittel.

Vel, det skjer i hvert fall ikke i 2011-utgaven av Australian Open.

Söderling var ranket som nummer fire i turneringen, men ble meget overraskende eliminert av ukrainske Alexander Dolgopolov, ranket som nummer 46, i fjerderundekampen natt til mandag.

Problemer med seg selv
Svensken vant oppskriftsmessig det første settet med 6-1, men så var det slutt på festen. 22-åringen fra Kiev slo nemlig brutalt tilbake og vant kampen 3-2 med settsifrene 1-6, 6-3, 6-1, 4-6 og 6-2.

- Han er en bra spiller, har en bra backhand og beveger seg bra. Men for det meste hadde jeg problemer med meg selv, sier Söderling, ifølge Aftonbladet.se .

Mens svenske tennisentusiaster må smøre seg ytterligere med tålmodighet i påvente av en ny mester, kan Storbritannia fortsatt håpe at Andy Murray skal gjenreise kongerikets tennisære.

Murrays håp lever
Den skotske 23-åringen er fortsatt med i kampen om sin første Grand slam-tittel etter å ha slått østerrikske Jürgen Melzer i tre strake sett mandag.

Murray var i finalen i Australian Open i fjor. Han møter nå Söderlings overmann Alexandr Dolgopolov i kvartfinalen.

Deretter venter trolig verdensener Rafael Nadal i en eventuell semifinale – og tidenes beste tennisspiller Roger Federer i en eventuell finale. Det vil med andre ord være en overdrivelse å si at bordet er dekket for britisk triumf Down Under.

Følg Australian Open på den offisielle hjemmesiden!

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag