*Nettavisen* Sport.

Svenskens dristige OL-grep

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Emil Jönsson kommer mange kilo lettere til Sotsji-OL. Om det er «idiotisk» eller ikke, vil vise seg.

16.12.13 11:57

28-åringen har i en årrekke vært en av langrennssirkusets aller fremste sprintere. Et titalls verdenscupseirer – samt to sammenlagt-triumfer i sprintcupen – sier alt om det.

Denne vinteren handler naturligvis alt om OL i Sotsji også for Jönsson, og for å stå best mulig rustet i Russland i februar har veteranen gått nye veier.

Seiersresepten har blant annet handlet om å bli lettere i kroppen.

Ikke lik noe annet
Overfor den svenske storavisen Expressen forteller sprintspesialisten at han tidlig gjorde en analyse av sprintløypa i Sotsji – til minste detalj. Den avdekket følgende:

- At det er en løype som krever et helt annet opplegg for å lykkes enn i noe tidligere mesterskap. Det nytter ikke å ha for mye å slepe på der, sier Jönsson til avisen.

Det siste har han tatt konsekvensen av.

- Jeg innså at jeg måtte minske muskelmassen min. Spesielt lårmuskulaturen, sier 28-åringen – og begrunner valget på følgende måte:

- Blir du stiv i den siste bakken der (i Sotsji) og får melkesyre i lårene, er det kjørt.

På spørsmål om hvor mye han har tatt av seg, svarer Jönsson:

- Det handler om noen kilo.

Genistrek?
Spørsmålet er om svensken vil få betalt for sin djerve satsing. Når Expressen vil høre om 28-åringen kan ha gjort en genistrek, lyder svaret:

- Eller idiotisk. Det får vi se i OL.

Søndag forsvant Jönsson ut av skøytesprinten i Davos i kvartfinalen. Det bekymret imidlertid ikke sprintspesialisten nevneverdig. Han er på vei mot formen – etter å ha slitt med skader og sykdom i oppkjøringen til årets sesong.

- Det var dette jeg var ute etter. Å få gå renn i konkurransefart. Resultatet spilte mindre rolle, oppsummerte han etter rennet. (ANB)

Annonsebilag