RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskens dristige OL-grep

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Emil Jönsson kommer mange kilo lettere til Sotsji-OL. Om det er «idiotisk» eller ikke, vil vise seg.

28-åringen har i en årrekke vært en av langrennssirkusets aller fremste sprintere. Et titalls verdenscupseirer – samt to sammenlagt-triumfer i sprintcupen – sier alt om det.

Denne vinteren handler naturligvis alt om OL i Sotsji også for Jönsson, og for å stå best mulig rustet i Russland i februar har veteranen gått nye veier.

Seiersresepten har blant annet handlet om å bli lettere i kroppen.

Ikke lik noe annet
Overfor den svenske storavisen Expressen forteller sprintspesialisten at han tidlig gjorde en analyse av sprintløypa i Sotsji – til minste detalj. Den avdekket følgende:

- At det er en løype som krever et helt annet opplegg for å lykkes enn i noe tidligere mesterskap. Det nytter ikke å ha for mye å slepe på der, sier Jönsson til avisen.

Det siste har han tatt konsekvensen av.

- Jeg innså at jeg måtte minske muskelmassen min. Spesielt lårmuskulaturen, sier 28-åringen – og begrunner valget på følgende måte:

- Blir du stiv i den siste bakken der (i Sotsji) og får melkesyre i lårene, er det kjørt.

På spørsmål om hvor mye han har tatt av seg, svarer Jönsson:

- Det handler om noen kilo.

Genistrek?
Spørsmålet er om svensken vil få betalt for sin djerve satsing. Når Expressen vil høre om 28-åringen kan ha gjort en genistrek, lyder svaret:

- Eller idiotisk. Det får vi se i OL.

Søndag forsvant Jönsson ut av skøytesprinten i Davos i kvartfinalen. Det bekymret imidlertid ikke sprintspesialisten nevneverdig. Han er på vei mot formen – etter å ha slitt med skader og sykdom i oppkjøringen til årets sesong.

- Det var dette jeg var ute etter. Å få gå renn i konkurransefart. Resultatet spilte mindre rolle, oppsummerte han etter rennet. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere