RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Svensker forlater norsk sykkellag

Sist oppdatert:
Christofer Stevenson fortsetter karrieren i Storbritannia.

Det blir store endringer i Team Østerhus-Ridley foran neste sesong.

Roy Hegreberg annonserte i forkant av norgescupavslutningen i Bergen at det ble hans siste ritt som toppsyklist. Nå ser også brødreparet Christofer og Michael Stevenson ut til å forlate rogalendingene.

Christofer skal sykle for WyndyMilla Team UK Youth neste sesong, mens også broren Michael sonderer markedet etter en ny arbeidsgiver.

- Begge har fått beskjed om at de ikke blir satset på neste sesong. Det har med å gjøre at vi har kommet til et lite skille i norsk sykkelsport. Vi ønsker å forynge stallen vår og satse tøffere på ritt som passer de gode U23-rytterne våre. Med det i bakhodet, og med tanke på Michael og Christofers ambisjoner, tviler jeg på de blir nok tilfredsstilt hos oss til neste år, forteller sportssjef Morten Hegreberg til Team Østerhus-Ridley til procycling.no.

Satser med Stavanger SK
Det sandnesbaserte laget kommer til å forsterke samarbeidet med Stavanger SK neste år. Blant annet kommer Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta, som begge kjørte stagiaire i laget denne sesongen, til Østerhus-Ridley neste år.

Laget jakter også andre forsterkninger foran neste sesong.

- Vi er i ferd med å offentliggjøre en del av planene foran neste sesong. Vi la en strategi på bordet om å satse på yngre ryttere allerede i fjor sommer. Jeg ser positivt på hvordan laget kommer til å utvikle seg neste år. Det er ikke sikkert vi klinker til fra start av, men jeg er sikker på at vi vil slå godt fra oss mot slutten av sesongen.

På lag med formel 1-legende
Strategivalget fører altså til at lagets to svensker må finne seg nye arbeidsgivere foran neste sesong. Det er svenske Magnus Bäckstedt som står bak satsingen sammen med ingen ringere enn formel 1-legenden Nigel Mansell.

- Jeg er ekstremt fornøyd med hvordan 2011-sesongen ble for laget, og jeg er optimistisk med tanke på å ta det hele et skritt videre, sier Mansell til lagets hjemmeside.

formel 1-legenden har også sønnen Greg Mansell på laget foran neste sesong. Da vil laget også kjøre med kontinentalstatus.

Slik ser laget ut i 2012: Magnus Backstedt, Yanto Barker, Niklas Gustavsson, Chris Opie, Freddy Johansson, James Stewart, David McGowan, Richard Tanguy, Greg Mansell, Gruff Lewis, James Lowsley-Williams og Christofer Stevenson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere