*Nettavisen* Sport.

Svenskesjokket: Nordmann best

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Per-Åge Skrøder topper poengligaen i svenskenes nasjonalsport.

Modos Per-Åge Skrøder har hatt en fantastisk sesong i den svenske eliteserien så langt. Sarpsborg-gutten topper for øyeblikket den individuelle poengstatistikken i en av verdens tøffeste hockeyligaer. Skrøder står etter 40 kamper bokført med 43 poeng, fordelt på 20 mål og 23 assists, og nordmannens spill går ikke upåaktet hen i nabolandet.

Sveriges landslagssjef Bengt Åke Gustafsson er imponert over 30-åringens innsats så langt i sesongen.

- Skrøder er en meget dyktig spiller, og han har imponert meg denne sesongen. Han er farlig foran mål og lager mange poeng, sier Gustafsson til Nettavisen.

...Men ikke god nok
- Ville Skrøder vært aktuell for det svenske landslaget hvis han hadde svensk pass?

- Et vanskelig spørsmål, men svaret må nok bli nei. Han kunne vært aktuell i mindre betydningsfulle kamper, men til store turneringer er vi godt nok besatt, sier Gustafsson, som altså fortsatt har klippefast tro på at svenskene er bedre.

Gustafsson er rett og slett overrasket over at en norsk spiller topper poengstatistikken i Sverige.

- Hvis du ser på hvor mange kvalitetsspillere som spiller i eliteserien, er det nok litt overraskende at en norsk spiller leder, sier sjefen for «Tre Kronor».

Tror Skrøder kan vinne
Espen «Shampo» Knutsen var tidligere en stor stjerne i svensk ishockey. Den nåværende Vålerenga-treneren er i likhet med Gustafsson mektig imponert over Skrøders sesong. Knutsen tror sarpingen har god mulighet til å ende på toppen av poengstatistikken.

- Det er kjempeimponerende, det han presterer. Den svenske ligaen holder et meget høyt nivå. Jeg tror Per-Åge har en god mulighet til å toppe, hvis han holder seg skadefri, og laget kommer til sluttspillet, sier Knutsen til Nettavisen.

Selv hadde Skrøder, som har spilt i Sverige i over ti år, ingen forventninger om å toppe poengligaen før denne sesongen.

- Det har gått bedre enn jeg selv hadde forventet, sier Skrøder til Nettavisen.

Gode medspillere
Modo-spilleren tror at en av nøkkelfaktorene til suksessen, er at han har holdt seg skadefri, samt at laget fikk en knallstart på sesongen.

- Jeg har spilt i en rekke som har produsert fra dag én, og det har gitt oss mye selvtillit, sier Skrøder, og sikter til rekkekameratene Niklas Sundström og Norges kanskje største talent, Mats Zuccarello Aasen.

Skrøder har ett år igjen av kontrakten med Modo, men regner med å bli lengre i klubben fra Örnsköldsvik.

- Jeg trives godt og vil gjerne fortsette å spille i Modo, men man vet samtidig aldri i denne bransjen. Det viktigste er at jeg kan bidra for klubben så lenge som mulig.

Bonus
Modo ligger for øyeblikket på åttendeplass, med ett poengs klaring til niendeplassen som utelukker laget fra et eventuelt sluttspill. At Skrøder leder poengligaen, anser han ikke som veldig viktig.

- Det er selvsagt moro å være med i toppen av poengligaen, men det viktigste er at laget gjør det bra. Vi håper at laget kan være med til «the bitter end». Det er ren og skjær bonus om jeg vinner poengligaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag