*Nettavisen* Sport.

Sverige åpner for NHL-proffer

Foto: Scanpix/AP Photo/David Zalubowski

Det er fare for streik i NHL fra neste sesong. Det har fått de svenske toppklubbene til å åpne armene. Neste år kan Peter Forsberg & co bli å se i Eliteserien.

Det er en stor sjanse for at det blir streik i NHL fra neste sesong av og den kan bli langvarig. Det kan bety at ishockeystjernene kan bli å finne i europeiske klubber fra neste høst av.

Onsdag bestemte det svenske ishockeyforbundet at de ikke vil legge noen begrensninger i antall NHL-proffer i klubbene, dermed kan Eliteserien bli temmelig stjerneglitrende neste sesong.

- Det er godt at de som bestemmer i hockeysverige har tenkt litt. Nå har vi alle muligheter til å skape stor interesse rundt hockeyen igjen. Vi i Modo har mange gutter i NHL og vi tar sikte på å hente hjem rundt ti stykker til troppen vår i 2004, sier sportsjef i Modo, Bengt Hedin, til Aftonbladet.

Leksand har allerede inngått et samarbeid med Stanley Cup-mesterne New Jersey Devils og kan komme til å utnytte seg av dette.

- Jeg tviler på at eldre spillere som Scott Stevens kommer til Eliteserien. Men ser ingen grunn til at ikke yngre stjerner som for eksempel Scott Gomez ikke skal komme. I tillegg håper jeg selvfølgelig at Johan Hedberg kommer hjem, sier den gamle storspilleren Anders "Masken" Carlsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.