RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige hviler ikke

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Etter en heidundrende Solvalla-helg er det tilbake til hverdagen i Sverige. Men Sportspill er på plass med V65-tips til Bollnäs.

Sportspills meny mandag:
Trav Leangen: Frakast på direkten?
Trav Drammen: Macho lever opp til navnet

Oddstips 1: Tromsø slår tilbake
Oddstips 2: Kongsvinger tilbake på vinnersporet

Tippetips: Helnorsk tippekupong mandag

Etter en fantastisk travhelg på Solvalla, er det absolutt ingen grunn til hvile denne mandagen. Det starter med V4 fra Väggeryd (frist kl 12.20), fortsetter med ettermiddagstrav fra Leangen (innl.frist V5 kl 15.40) og avsluttes med V65 fra Bollnäs (innl.frist kl 19.08) og en svært spennende dobbel V5 fra Drammen (innl.frist kl 17.50 i V5-A og kl 18.55 i V5-B).

Solen har altså senket seg over Solvalla, der både tilskuertallene, sporten og omsetningen var til å gledes over. Mandag er tre svenske baner i sving, men det på Bollnäs travbane de største pottene finnes, der skal det spilles V65. Vi finner noe såpass uvanlig vår banker i en kaldblodshest.

Det handler om fjorårets svenske Derby-vinner blant kaldblodsene, nemlig 10 Månprinsen A.M. i V65-2. Hesten har nå fått to løp etter lang pause og med fine resultater. Sist så kjørte kusk Gunnar Melander veldig defensivt med sin hest, og fikk for langt frem fra køplass til vinneren Lix Mollyn. Klokkene viste 22,5 siste 1000m på vår banker for dagen og det med full spenst inn i kassen. Nå melder Gunnar Melander om en mer offensiv styring og da tror vi duoen dette løpet selv fra 40m tillegg mot gode hester som Filofax N.O og Järvsö Ole.
Vår rangering V65-2: A: 10 B: 6-5 C: 9-4-2-3 D: 8-1-7

V65-1 - Varmblodshester, 2140 meter autostart. Grunnlag inntil 1 800 000 SEK.
8 Caddie Eagle er en veldig bra hest, men han har vært alvorlig skadet og gjorde sin første start på 1 ½ år på Gävle for tre uker siden. Ble sittende fast i lederryggen da med vinnerkrefter spart. Nå er motstanden enklere selv om startsporet naturligvis kunne vært bedre for Fast Photo-sønnen sin del.

Fin vinnersjanse, men vi garderer med 1 David Sisu som var en av de bedre treåringene i Sverige i fjor. Fire åringen til Petri Salmela var positiv sist da han spurtet vasst mellom hester etter posisjonsproblemer underveis. Lindy Lane-sønnen holder tet hvis Jorma Kontio vil og da blir han vanskelig å tukte.
Vår rangering V65-1: A: 8 B: 1 C: 3-2-6-10-9 D: 5-7-4

V65-3 - Kaldblodshester. Dubbelcupen. 2140 meter. Hoppeløp inntil 400 000 SEK.
4 Pärlspånt var knallhardt ute sist og tapte bare for gode Flex som fikk tatt seg forbi siste biten av oppløpet. Det var en sterk prestasjon av Järvsöfaks-datteren som møter en helt annen konkurranse denne gangen. Normalt er det en fin vinnersjanse, men hun sliter til tider med helsen så hun kan galoppere eller ikke fungere optimalt.

2 Juts Höiby Stjärna står meget interessant til med tanke hun står 20 meter bedre inne i løpet kontra favoritten når de møttes den 26 April. Den gangen ble vår favoritt litt for god, men bytter de posisjon denne gangen? 6 Sonett Mobac kommer ut etter en liten pause, men dette er en hoppe som er ganske speedig og må regnes på gardering.

9 Ramtamtaramtata er hesten med det rare navnet og hun er helt klart best de gangene hun får gå i Sverige med pisk. Når Bakkely/Mathisen tar den lange turen til Bollnäs må det jo være med ambisjoner.
Vår rangering V65-3: A: 4 B: 2-6-9 C: 10-11-1-5-12-8 D: 3-7

V65-4 - Varmblodshester. 2640 meter voltestart. Grunnlag inntil 240 000 SEK.
1 Alex Wind virker som en riktig fin hest som er i utvikling. Stayerdistansen tror vi er bare en fordel for den sterke Kiss Francais-sønnen som skal ha en topp vinnersjanse hvis han beholder teten. 3 Lucky Face er den verste konkurrenten både på startsiden og seieren tilslutt. Classic Photo debuterte i regi Henrik Svensson og det kunne ikke gått bedre med seier etter en fin avslutning via drøye spor. Flott traver som må regnes.

4 Young Trouble lever opp til navnet sitt for han er ikke enkel ned startsiden. Nå har de i tillegg fått fjerdesporet på volte noe som gjør at galopprisikoen er høy, men feilfritt har Pine-Chip sønnen bevist at han har fin kapasitet. 13 Västerbo Carreau går ned to klasser denne mandagen og distansen er bare en fordel. Nå må det løse seg fra bakspor på 20m tillegg, men Robert Berghs fireåring skal regnes der fremme selv om han neppe holder noe toppform.
Vår rangering V65-4: A: 1 B: 3-4-13 C: 9-11-15-2-10-12-14-7 D: 5-8-6

V65-5/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. Grunnlag inntil 425 000 SEK
1 Diego Di Maggio setter vi først i et svært åpent løp da han trolig holder teten. Så er det opp til kusken om han vil sitte foran denne gangen eller slippe som sist. Vi tror at Ville Karhulahti velger å sitte foran denne gangen med Express It-sønnen som har vært positiv i sine siste starter.

7 Naughty La Marc er bra fra start så skulle favoritten ønske rygg denne gangen også er sjansen til stede for Peter G Norman at han kan være fremme med sin Love You-sønn. Glem årsdebuten for Naughty La Marc for da ble alt feil, men avsluttet bra når åpningen kom. 12 Argos var meget bra som tredje bak gode Beau Mec sist så formen er på topp, men fra dette sporet er Westholm-traveren avhengig av tempo selv om det er voltestart.

8 Ajilexes Daylight ble sliten fra dødens sist, men nå har Super Arnie-sønnen fått løp i kroppen etter pause så han bør være forbedret. På sitt beste er han en av hestene i feltet som kan gjøre litt jobb selv. 3 Jaguar C.D fikk aldri sjansen sist, men han så fin ut og denne gangen står han interessant til med tanke på et fint løp.
Vår rangering V65-5/DD-2: A: 1 B: 7-12-8-3 C: 6-5-4-11-2 D: 9-10

V65-6/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Grunnlag inntil 700 000 SEK.
4 Quicksilver var ute i ulvelag sist der Spring Erom vant og han slipper hester av det kaliberet mandag. Interessant startside for tror mange er lysten på ryggen til Troels Andersens gode traver. Så klarer han å holde ute Sandrngham Hanover på startsiden er mye avgjort og Silver Pine sønnen taper neppe dette fra tet.

8 Sanrngham Hanover hadde krefter igjen sist etter at Leif Witasp valgte å bakke fra start. Tror neppe han velger samme taktikk denne gangen, for fra dette sporet må han klinke til å skulle han komme seg foran er det en posisjon han trives i. 9 Race Pilot var bra på Solvalla sist til sjokkseier. Enklere i mot her, men fra bakspor må det klaffe litt. 10 Look La Marc var ute i V75 sist og synes hesten stod veldig bra på til mål etter tredjespor siste 900m. Enklere motstand denne gangen så han er helt klart aktuell på gardering.
Vår rangering V65-6:A: 4 B: 8-9-10 C: 2-1-5-12 D: 11-6-3-7

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere