RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige inn i kampen om OL i 2022

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Interessant og utfordrende for oss, sier Inge Andersen.

Mandag opplyser den svenske olympiske komité (SOK) på sine nettsider at Stockholm og Åre ser på muligheten for å søke vinter-OL i 2022.

Sverige har aldri tidligere arrangert vinterlekene, men SOK mener det altså nå kan være rett tid. 2022 er samme år som Norge og Oslo vurderer å søke mesterskapet.

Svenskene skriver at de nå skal undersøke nærmere hvorvidt et vinter-OL er aktuelt, og vil eventuelt melde sin interesse innen tidsfristen 14. mars 2014.

Den svenske olympiske komiteen opplyser imidlertid at en grundig evaluering vil bli lagt til grunn før den endelige avgjørelsen tas.

- Ønsker velkommen
Generalsekretær i Noregs idrettsforbund Inge Andersen ser på en svensk søknad som positiv.

- Vi ønsker all konkurranse velkommen. Vi konkurrerer gjerne med Stockholm og Sverige om OL i 2022, sier han til Nettavisen.

- De har varslet en stund at det vil være aktuelt å søke. Det viser at vinter-OL er et attraktivt arrangement å søke på. Det at de melder seg på er utfordrende og interessant for oss, sier han.

Andersen tror den svenske hovedstaden vil bli en tøff konkurrent i kampen om å få arrangementet.

- Sverige og Norge er to ganske like nasjoner. Begge land har en sterk økonomi, begge er sterke vintersportsnasjoner og begge har et høyt utviklet demokrati. Sverige vil være en sterk kandidat. Det var de også da vi fikk OL til Lillehammer i 1994, sier Andersen, men legger til:

- Betydelig utfordring
- Stockholm har en betydelig utfordring når det gjelder avstanden mellom Stockholm og Åre. Det er en betydelig avstand, sier Andersen.

I de svenske planene vil store deler av mesterskapet konsentreres rundt Stockholm. Kun åtte alpinrenn skal plasserer i Åre (utfor, super-G og kombinasjon). Etter planen skal slalåm avikles i Flottsbacken i Huddinge, mens fristil, snowboard og hopp skal plasseres samme sted.

- Vil en svensk søknad svekke Norges kandidatur?

- Nei, det tror jeg ikke. Vår søknad står på egne bein og vi konkurrerer uansett med mange byer. Dette er en konkurranse som alle andre konkurranser. Vår søknad lever sitt eget liv. Vi må sørge for å levere kvalitet, samt jobbe hardt og godt. Vi må konsentrere oss om å utforme den norske søknaden så optimal og god som mulig. Gjør vi det, har vi gode sjanser for å få OL i 2022.

Den siste tiden har det blitt klart at to av byene som Andersen så på som de sterkeste konkurrentene til mesterskapet, München og St. Moritz, ikke kommer til å søke vinter-OL.

- Sverige er en fair konkurrent, de, men de har fortsatt en lang vei å gå, avslutter Andersen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere